5 tojás, 25 dkg liszt, 25 dkg porcukor+5 dkg, 70-80 dkg szilva 1 ek fahéj, 1 cs. sütőpor, 4 ek meleg víz,
A tojás sárgáját kikeverni a cukorral, majd hozzáadni a lisztes, fahéjas, sütőporos keveréket, végül a vizet. De ezzel óvatosan nem eláztatnia tésztát!!! Végül a felvert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverem. Vajazott lisztezett formába teszem. A szilvát nagyobb kockákra vágom egy kevés liszttel elheverem és a tetejére teszem. 180.ra előmelegített sütőbe kb 1 órát sütöm.
Rumos szilvás hab és öntet:
50 dkg szilva, 4 ek cukor, rumaroma, 6 ek víz, tejszín
A szilvát kis kockákra vágom, és felteszem a vízzel, és a cukorral valamint a rumaromával főni. Jó 10 -15 percig főzőm. Hagyom hűlni majd botmixerrel átkeverem és egy szűrőn átpaszírozom, hogy szép sima legyen. Kész is az öntetünk 🙂
Amikor teljesen kihűlt felverek tejszínhabot (én kb 3 dl) és amikor már majdnem teljesen felverődött kanalanként hozzáadok az öntetből. Isteni íze és színe lesz. Egy szelet süti, egy kis hab és öntet isteni finom 🙂