Zsuzsi szelet
Kislányom, ilyen receptet nem a netről szedünk – Mondta Anyukám amikor életembe először nekifogtam Zsuzsi szeletet sütni. Na de akkor honnan? Nézd meg a füzetet ott van valamelyik papírfecnin. Hát jól van no. De biztos a neten is találnék jót. Ekkor már csúnyán nézett úgyhogy nekifogtam, megkerestem, megsütöttem, vért izzadtam, mire kinyújtottam azokat a nyavalyás lapokat, nem megy ez nekem. CSak ne szeretném annyira 🙂 De azért finom lett, hamar el is fogyott mint kiderült nemcsak én szeretem annyira 🙂
Zsuzsi szelet:
3 ek méz
3 tojás
20 dkg cukor
3 púpos ek kakaópor
8 dkg margarin
40 dkg liszt
2 kk szódabikarbóna
A mézet a margarinnal megolvasztjuk gőz felett. Ezt a nedves keveréket a liszthez adjuk. Ebbe belerakom a szódabikarbónát a tojást a cukrot és a kakaót. Jól összegyúrom és pihenni hagyom a tésztát úgy egy órát. 4 Gombócot csinálok belőle, kinyújtom őket, majd meglisztezem a tepsi hátulját és kisütöm rajta. Ez közepes lángon 7-8 perc. Ha a lapok megvannak és kihűltek megkenem a krémmel.
Krém:
3db vanília puding (állítólag akkor a legfinomabb ha a puding banános)
1 l tej
17 dkg vaj
1 ek liszt
6-9 ek cukor
A pudingokat és a lisztet kikeverjük és megfőzzük a tejjel, a vajat kikeverjük a cukorral. Majd ha kihűlt a puding összeöntjük őket és habosra keverjük
Tetejére:
1 tábla tortabevonó olvasztva elkeverve 3 ek olajjal. Miután kicsit megszilárdult, szépen rákenjük a kihűlt sütemény tetejére.