B&B: Anyuci finomságai

Gesztenyepüré óriás bonbonnak álcázva

A múlt héten, iszonyú beteg voltam, nyomtam az ágyat és tv -t néztem. Megakadt a szemem egy műsoron gesztenyepürés pohárkémet készítettek. Eszembe is jutott mennyire szeretem a gesztenyepürét. Szóval hozattam a drága férjemmel, gesztenyét. A hét vége felé, már összeszedtem magam, és ha már lúd legyen kövér, nekifogtam valamit alkotni. Persze pont ilyenkor kreatív az Uram is. Rájött, hogy Ő olyan óriás bonbont szeretne enni mint a nyáron azt a fagyisat. Ezek még váratnak magukra jövő nyárig, mert idén már késő lett volna feltenni őket. Készítettem nutellás – csoki fagyis és egy sárgadinnye fagyis óriás bonbont is. Gondoltam jó lesz most a gesztenye püré bele. Egy szilikon muffin formával dolgozom, ilyenkor. A tesóméktól kaptam az egyik karácsonyra, de muffin még nem készült benne csak ilyen csokis finomság. 
Gesztenyepüré óriás bonbonnak álcázva:
Burok:
6 db óriás bonbonhoz:
300 gr tejcsokoládé – de marad egy kevés
Töltelék:
1 csomag gesztenyemassza
2 dl tejszín
50 gr fehér csokoládé
A csokoládét megolvasztom, kikenem vele a formát majd a hűtőbe teszem. Ha igényli és nem fedte be szépen megismétlem a műveletet. A gesztenyét lereszelem, a tejszínt felmelegítem, hozzá tördelem a fehér csokit, majd ha kihűlt felverem. Lerétegezem. Fehér csokis tejszínhab, gesztenye. Én még el tudtam volna képzelni bele egy szem meggyet, de leszavaztak. Azt tettem volna a tejszín fölé. Vagy esetleg egy meggy zselé, vékony rétegben. Szóval visszatérve, picit betettem a hűtőbe, majd megolvasztottam a csokit, és lezártam a bonbonokat. Visszatettem a hűtőbe. Majd fél óra múlva szépen kifordítottam a bonbonokat. 
Mit ne mondjak imádták, és ha hagyom felfalták volna az egészet egyszerre 🙂

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    mekkora, (hány cm) az óriás forma?

  2. Vikvi says:

    Gesztenye, örülök, hogy tetszik, gondoltam is rád miközben készítettem. Mostanában gyakran lapozgatom a receptjeidből készült könyvecskémet, hangolódom a karácsonyra :)Gandi, köszi. Örülök, hogy tetszik 🙂

  3. Szuper ötlet. Nálam a gesztenye minden formájában jöhet:-)))Nagyon szépek lettek:-))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!