B&B: Anyuci finomságai

Datolyás – mogyorós bonbon Kamal után szabadon

Az új kedvencem egyikét mutatom be nektek a datolyát. Azóta töröm a fejem egy datolyás bonbonon mióta láttam a Csokileckék című filmet. A film lényege röviden, hogy Mattia egy sikeres építési vállalkozó, aki igyekszik mindenen spórolni, így az egyik illegális munkása Kamal leesik a tetőről. Összetöri magát, így nem tud részt venni élete egyik nagy lehetőségén, nevezetesen egy csokikészítő tanfolyamon a Perugina csokoládégyárban. Ezért megzsarolja főnökét, végezze el a tanfolyamot helyette és nem jelenti fel. És  Mattia bekerül a csokoládé világába, persze szerelembe is esik, és nemcsak a csokoládéba szeret bele hanem Ceciliaba is. Kedves és romantikus történet, a végén persze sikerül a főhőseinknek elkészíteni egy felséges csokoládét: datolya és mogyoró. Hát egy változatát én is elkészítettem és mondhatom isteni, nagyon finom lett. Rögtön kétfélét is készítettem. A silány képért elnézést kérek, meghalt a gépem, és csak telefonnal tudtam fényképezni. De hamarosan lecserélem a képet mert ezt biztos megismétlem 🙂
 Még egy apróság. A bejegyzés címéből rájöhettetek, hogy Kamal volt a kedvencem a filmben. Nagyon humoros szereplő volt, de bölcs is. Mattia sokszor felhívta és rögtön akart valamit. De Kamal nem beszélt vele amíg a következő kérdésekre nem felelt. Hogy vagy Kamal? És a család? A gyerek jól eszik? Persze viccesen előadva. De sajnos túl sokszor kihagyjuk ezeket a kérdéseket ha felhívunk valakit. Elintézzük egy azért hívlak mert…. mindig akarunk valamit. Sietünk. Jól esett nézni, a beszélgetést, és jó volna ha rájönnénk hogy odafigyeljünk kicsit egymásra és ne rohanjunk mindig. Főleg így ünnepek környékén. Szóval remélem jól vagytok, és a család is jól van, a Mikulás pedig jól megtömte a gyerkőcök csizmáját 🙂 Boldog Mikulást mindenkinek 🙂
Datolyás – mogyorós bonbon Kamal után szabadon:
Burok:
100 gr tejcsokoládé
 Töltelék:
 4 szem aszalt datolya
 egy marék pörkölt aprított mogyoró
50 gr mogyorónugát
50 ml tejszín
A csokit megolvasztom és temperálom. Majd kikenem vele a formát. Beteszem a hűtőbe. 
A tejszínt felforralom és belekockázom a mogyoró nugátot, simára keverem, majd hozzáadom az aprított mogyorót. A datolyákból kiveszem a magot és négyfelé vágom. Kiveszem a hüvelyeket a hűtőből, rakok bele egy darabka datolyát, majd megtöltöm mogyorós krémmel. Miután végeztam az újratemperált csokival lezárom a bonbonokat és visszateszem a hűtőbe. Majd fél óra múlva már lehet is enni 🙂
A másik változatba marcipánt is tettem az jobban ízlett, holnap azt is leírom 🙂

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Vikvi says:

    Gizi köszi 🙂 Abban biztos vagyok 🙂

  2. Vikvi says:

    Trollanyu, szerintem is ízlene ha szereted a datolyát 🙂 Örülök hogy ízlett a keksz tekercs :)))

  3. Gizi says:

    Nagyon guszta kis bonbonok, az ízét pedig eltudom képzelni.Imádnám!!:)

  4. trollanyu says:

    A filmet nem láttam, sosem ettem még datolyás bonbont, de a datolyát szeretem, úgyhogy ízlene, az biztos:) Sokoldalú vagy és kreatív:) Ja, elkészítettem a keksz tekercset a recepted alapján, csak őzgerinc formában, nagyon ízlett a családnak, köszi:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!