Brokkolis – sajtos töltött pulykamell

Tudom tegnap, parfé torta receptet ígértem, de valahogy ma semmi hangulatom ehhez a jeges finomsághoz. Mindez abból fakad, hogy megláttam ennek a töltött husinak a képét és úgy gondoltam inkább ez kell nekem ma. Iszonyú finom volt, főleg hogy volt itthon egy kis füstölt sajt és raktam hozzá kicsit. Karácsonyra készült ez a husi, de szilveszterkor egy füstölt sajtos oliva bogyós változatát készítettem el. bár ez így nem igaz, mert a bogyós tölteléket a férjem készítette én csak a rabszolgamunkát végeztem. Magyarán húst klopfoltam, sóztam, paníroztam és rántottam. De hiába mindez egy töltött hús akkor igazán jó ha finom a tölteléke 🙂
A képen még fokhagymás harcsa szelet látható, annak is hozom a receptjét.
Brokkolis – sajtos töltött pulykamell:
1 pulykamell – felszeletelem, kiklopfolom, lesózom
vaj
sajt – lehet füstölt, és sima keveréke vagy csak füstölt (karaván, de már többfélét lehet kapni), vagy csak sima trappista
bors
szerecsendió
Aki ismeri ez eddig a kijevi pulykamell receptje. Ezt azért szeretem mert variálható 1000 féleképpen. Sonkával, gombával stb.
brokkoli – ha friss kicsit megfőzve, de még roppanósan. ha fagyasztott akkor elég a mikróban felmelegíteni 5-6 perc alatt.
A pulykamellet elő készítettem. A töltelék: A vajat (margarint)  összegyúrom a sajttal. Ez ízlés kérdése ki mennyire vajasan szereti. Én csak annyit szoktam hogy összefogja a masszát. Sózom, borsozom, szerecsen diózom. Elkészítem a brokkolit és hozzáadom. Óvatosan keverem, mert azt akarom hogy nagyobb darabok is legyenek benne. Ezt a masszát a pulyka mellbe töltöm. Kipanírozom, megsütöm. Melegen a legfinomabb. Viszont hidegen, szépen szeletelve nagyon szeretem szendvicsbe.

Tovább a blogra »