Karácsonyra készítettem ezt a sütit. Nagy volt a sürgés forgás így már előző nap elkészítettem. 2 adagot csináltam az egyiket férjem bevitte, a munkahelyére István napot tartottak, ilyenkor szoktak bevinni némi sütit. Nem akartam kettőt sütni, mert nem volt benne a karácsonyi tervben. De meggondoltam magam, hiszen akkor csorogni fog a nyálacskájuk utána az pedig Karácsonykor nem történhet meg. Szeretem ezt a sütit, mert könnyen elkészíthető, viszonylag gyors és isteni finom. A képhez szó szerint az utolsó szeleteket mentettem meg, mert miközben sütöttem főztem egyre csak azt láttam nyitogatják a hűtőt. Nyitom én is a hűtőt és gyakorlatilag egy sor volt a tálca sütiből.
Régen használom ezt a receptet, sajnos nem tudom honnan származik, mert akkoriban csak lementegettem a recepteket, ha valaki magáénak tudja kérem jelezze.
Kinder bueno szelet:
Tészta:
6 db tojásfehérje
6 ek cukor
1 ek étolaj
2 ek liszt
1 ek zsemlemorzsa
1/2 csomag sütőpor
15 dkg vágott dió – az eredeti recept szerint mogyoró, de nekem finomabb dióval
1/2 üveg mogyorókrém
háztartási keksz + tej pici vanília aromával
Krém:
1/2 liter tej
6 db tojás sárgája
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 ek liszt
10 dkg olvasztott csokoládé
25 dkg margarin
2dl tejszín
+ díszítésnek csokiforgács, színes dekor cukor
A A tojásfehérjét felverem majd hozzáadom a cukrot, az olajat, a morzsát, a lisztet, a sütőport. A masszát, sütőpapíros tepsire teszem megszórom dióval és 180 fokos sütőben megsütöm kb 10-15 percig. Majd mikor kész van, lehúzom a sütőpapírt és megkenem melegen mogyorókrémmel.
A tejből, a tojás sárgájából a cukorból, a pudingból, és a lisztből krémet főzök. Majd ketté veszem és az egyik feléhez hozzáadom az olvasztott csokoládét. Ha kihűlt hozzáadok fél-fél margarint.
A mogyorókrémmel megkent tésztára kenem a sárga krémet. Majd langyos vaníliás tejbe áztatom a kekszeket, és lerakok egy sort vele. Erre megy a csokis krém. A legtetejére tejszínhabot verek fel, rákenem majd csokoládé forgáccsal és cukorkákkal díszítem. Csokiforgácsot legegyszerűbben zöldséghámozóval készíthetünk. Csak végighúzzuk a csokin és már ott is a kisebb nagyobb forgács.
Köszönöm 🙂
Szia!Ha pudingot főzöl, főleg ha tojás is van benne, érdemes kis vagy közepes lángon főzni. Folyamatosan kevergetni kell, én jobban szeretem kézi habverővel mint fakanállal, mert simábbra lehet vele keverni. Egész a szélére ki kell keverni, mert ott ég le a legkönnyebben.
Épp most csináltam meg, és nagyon finom, az ízével nincs baj 🙂 Viszont a krém nekem NAGYON durván csomós lett, és odaégett, pedig mielőtt elkezdtem főzni, csomómentesre kevertem. Mindig így járok, ha pudingot csinálok 🙂 mit csinálok rosszul?:(
Ahogy mondod 🙂 Da ha egyszer olyan finom, megéri néha bűnözni 🙂
Imádjuk mi is:) Nem lehet abahagyni, csak egy hátránya van, egy valódi kalória bomba:)