B&B: Anyuci finomságai

Narancsos csokikrémes torta fánk díszítéssel

Már nagyon régen kinéztem magamnak a St. Honoré tortát. De semmi kedvem nem volt, a hétvégén az ízvilágához. Viszont a fánk díszítéshez annál inkább. Ezért ezt a tortát készítettem szülinapra. Narancsos tejszínhab kívül, tejszínes csokoládékrém belül. A díszítés fánkocskák csokipudinggal töltve, csokiba mártva. Nagyon finom volt, a gyerekek persze rögtön ugrottak a fánkocskákra. Égetett tésztából készültek, ebből készül az ekler fánk, és a képviselő fánk is, na meg a profiterol. Nagyon jó díszítő elem is nagyon könnyen elkészíthető.
Narancsos csokikrémes torta fánk díszítéssel:
A szokásos piskótám, 5 tojásból sütve. Recept itt.
Tejszínes csokikrém:
4 dl tejszín
250 g csokoládé
A tejszínt felmelegítem, beletördelem a csokoládét, simára keverem, majd kihűtöm. Hagyom állni, pár órát majd felverem félkemény habbá. Adok hozzá egy fél zselatin fixet.
Narancsos tejszínhab:
3 dl tejszínhab
1 narancs reszelt héja
3 ek narancslekvár
A tejszínhabot felverem, majd hozzáadom a reszelt héjat, és a narancslekvárt. Hozzáadhatom a zselatin fix másik felét, de ez nem feltétlenül szükséges.
A piskótát 3 felé vágom, megkenem a lapokat a csokikrémmel. Kívülről bevonom a narancsos tejszínhabbal, majd a fánkokkal díszítem.
Égetett tészta a fánkokhoz:
Az ekler fánkhoz is ezt a tésztát használtam, csak duplázva. Sokkal több fánkocska lesz mint a tortára kellene, de én a gyerekek miatt használtam ezt a mennyiséget. Még ez megfelezve is elegendő.
12 dkg liszt
12 dkg margarin
125 ml víz
1/2 tk só
1/2 tk cukor
4 db tojás
Az edénybe felmelegítem a vizet, a margarint, a sót és a cukrot. Majd hozzáadom a lisztet. 5 percig kevergetem égetem a tésztát. Majd leveszem a tésztát és hozzádolgozom a tojásokat robotgéppel. Egy sima csöves habzsákkal, golyókat nyomok a sütőpapírra. Kb 5 percig sütöm őket, 220 fokra előmelegített sütőben. Mikor elkezdem vizet spriccelek a sütőbe. Rácson hűtöm ki. Csokipudinggal töltöttem meg őket, olvasztott csokiba mártottam, majd megszórtam dekor cukorral.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Vikvi says:

    Köszi, bár bevallhatnám, de csak lelkes amatőr 🙂

  2. Köszi 🙂 Nekem nagy nagy szeletkét bármikor 🙂

  3. Barbi says:

    Csodaszép torta lett!!! Valld be cukrász vagy!!! :DD

  4. Gizi says:

    Gyönyörűséges!!! Éppen most kezdek magamhoz térni az orosz krémtorta nyújtotta látványtól, már ott elvesztem, és akkor itt a másik gyönyörűség. Csak egy ici-pici vékony szeletkét kérhetnék.:))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!