B&B: Anyuci finomságai

Így neveld a sárkányodat! ostyaképes ananászos túrótorta

Nem túlzok, ha azt mondom, hogy a gyerekek kedvenc meséje. Én sem tudom megunni, pedig elhihetitek láttam már párszor. Kívülről tudom a sárkányok fajtáját, mit tudnak, milyen különleges képességük van 🙂 Már nagyon várjuk, hamarosan megjelenik a második rész. 
Már jó régen megvettem ezt az ostyaképet, de félre tettem egy olyan alkalomra, amikor nincs ötletem (na jó ilyen azért nemigen van) vagy időhiányba szenvedek. Hát eljött ez az alkalom. Egy ananászos túrótortára helyeztem rá. Anyukám megjegyezte és hol van a tejszínes díszítés. Hát én túrótortát ettem volna nem tejszín tortát, így nem lesz tejszínes díszítés, épp csak annyi ami lefedi az ostyakép szélét.
Ananászos túrótorta, kókuszos csokoládés piskótán:
Piskóta:
A szokásos piskótámat készítettem el, csak megtúrbóztam egy kis kókusszal 🙂
3 tojás
6 ek cukor
6 ek víz
1 csipet só
pár csepp citromlé
3 ek liszt
1 ek kakaópor
2 ek kókuszreszelék
1 tk sütőpor, de ez igazából nem szükséges
A tojásokat ketté választom. A fehérjéhez hozzáadom a vizet a sót és a citromlevet. Amikor ez megvan elkezdem felverni. Majd fokozatosan hozzákerül a cukor, majd egyenként a sárgája. Mikor ez megvan, hozzáadom folyamatos keverés mellett a sütőport, a lisztet a kakaót és a kókuszt. 180 fokra előmelegített sütőben sütöm, tűpróbáig. Ha kihűlt, mehet rá a túrókrém.
Túrókrém:
500 g krémtúró
500 g házi túró (nagyon jól járok, mert a mamámra rátört a túró készíthetnék, így most sok fincsi házi túróm van)
3 dl tejszín
porcukor ízlés szerint
1 tk vanília aroma
1 konzerv darabolt ananász(lecsöpögtetve), vagy apróra vágott friss
A kétféle túrót, összekeverem hozzáadom a cukrot és a vaníliát. Hozzáadom a zselatin fixet és jól eldolgozom. Felverem a tejszínhabot, majd óvatosan hozzákeverem. Végül az ananászdarabok. De hagyok dekorációnak a tetejére. A kapcsos tortaforma aljára teszem a piskótát, rákenem a krémet, majd egy éjszakát, de legalábbis  jó pár órát állni hagyom. Másnap felteszem a képet és díszítem.

Ostyakép felhelyezése krémes tortára:
 
A tortát lekenjük, lehetőleg egy világos krémmel. Itt persze a túró világos színe miatt erre nincs szükség. A krém tetején vékonyan elkenjük, a hideg zselét. Rásimítjuk az ostyaképet, lefedjük hideg zselével, gyors, nagy mozdulatokkal dolgozunk, hogy az ételfesték nehogy elmaszatolódjon. Figyeljünk ne húzzuk bele a krémet a képbe. A széleknél, jól dolgozzuk el, nehogy felpöndörödjön a képünk. Le kell zárni a kép szélét, én ezért habzsák segítségével virágokat nyomtam rá. Tálalásig hűtőbe teszem. 
 
Az ostyaképet fondant bevonatos tortára is tettem fel a leírást itt találjátok.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Köszi 🙂 Már tényleg elég jól sikerülnek ezek az ostyaképesek 🙂

  2. Gizi says:

    Csodálatos!!! Persze mint minden tortád, nagyon ügyes vagy.:)

  3. Köszi, ugye 🙂 Küldtem a címem 🙂 Egyébként az oldal legalján található :)))))

  4. gandi says:

    Nagyon szuper lett! Nekem nem is hiányzik róla a tejszínes díszítés! :-)MÁS: Írj nekem, nem találom az e-mail címed! 🙂

  5. Köszi 🙂 Azt hiszem szinte alap film fiús családoknál 🙂

  6. Érdemes megnézni, még egyszer, lesz egy szórakoztató mesés estétek 🙂 Virtuálisan küldöm azt a szeletet 🙂

  7. trollanyu says:

    Egyszer már én is készítettem ostyaképes tortát, az pónis volt. A tiéd szuper lett, az íze is az lehet. A mese nekünk is megvan, mi nagyon élveztük.

  8. Barbi says:

    Nagyon tetszik ő is!! A mesét még a moziba láttam, de a nagylányom éppen a napokban rakta ki a gépére háttérnek, és eszembe jutott, hogy meg kellene újra nézni! Most meg Te is célozgatsz! :DDD Meghalnék egy szelet tortáért! 🙂

  9. Ugye milyen jó! Próbáld ki mindenképp, nem nehéz feltenni, és nagyon klassz dolgokat lehet készíteni vele 🙂

  10. egycsipet says:

    Ééééés ez az én kedvenc mesém is! Egyszerűen imádom! 😀 Az utóbbi évek legjobb története, amikor először láttam, egy ülésre kétszer néztem meg. :DDDÉs köszi az ostyafelrakás leírását, már gondolkodtam ostyás tortán, de nem tudtam, hogy kell felmacerálni a tortára, így nem vágtam bele. Na de majd mostantól… 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!