Normandiai vajas tészta:
A Francia konyha, című könyvből vettem a receptjét a tésztának.
25 dkg liszt
13 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 tojás
egy csipet só
Egy tálba össze keverjük a vajat, a cukrot és a sót. Majd beletesszük a tojást és össze dolgozzuk. Hozzáöntjük a lisztet és gyorsan összedolgozzuk. Sima tésztát gyúrunk belőle, majd 4 felé vágjuk, egymásra tesszük és kinyújtjuk. Összehajtjuk, és 3 -szor megismételjük a műveletet. 1 órát pihentetjük, és kör alakúra kinyújtjuk. Megszurkáljuk, villával, fóliát teszünk bele, rizst vagy valamilyen szemes dolgot. Vakon sütjük amíg halvány barna nem lesz.
Töltelék:
A sütőt előmelegítem 200 fokra. Összekeverem a cukrot, a tápióka lisztet, a fahéjat és a sót. Hozzáadom a felvert tojást, a vajat és a vaníliát. Jól összekeverjük, majd ez a keverék mehet az elősütött tésztába. 200 fokon süssük 15 percet majd 180 fokon 40 percet. Ezután Összezúzzuk a fekete szedret a pitére tesszük, majd még 10 percet sütjük. Ha kihűlt kenjük meg olvasztott csokoládéval. Én fehér csoki csorgattam még rá, valamint szedret tettem ide oda, nem volt kedvem nagyon szabályosra csinálni. Tejszínhabbal is lehet díszíteni.
Örülök 🙂 Benézek 🙂
Nekem is tetszett, imádtam a pitéket és az irtó klassz neveket 🙂
Örülök, hogy tetszik. Sajnos falánkság bűne miatt nem tudtam fényképezni 🙁
Köszi 🙂 Biztos hogy nagyon ízlene 🙂
Nagyon finom lehetett guszta!Nézzél már be hozzám légyszíves , van számodra egy meglepetésem!
Remek kis filmecske volt, és igen, jó pite-ötleteket kínál ;-))
Húha!!! Nagyon jól hangzik és jól is néz ki! Kár, hogy megvágva nem láttuk. :))
Milyen jó dolog filmből sütni-főzni :)))Irtó klassz a pitéd, akár magányosan is megenném 😉
Köszi 🙂 Örülök, hogy tetszik 🙂
Szuper vagy!!!! Ezt klasszul összehoztad!