B&B: Anyuci finomságai

Csokoládés – rumos szilvahabos cupcake gumicukorral

Szintén a SAD 4. fordulójára készítettem ezt a cupcake-t. Az  egyik kedvenc krémem van rajta. Még az ősszel készítettem hasonlót, ehhez a tortához. Akkor raktam el 4 üveg rumos szilva pürét, sajnos már kevés van belőle, azt használtam fel a krémhez. A gyerekek nagy gumicukor imádók, na jó én is az emberrel. Ő főleg ezt a fajta gumicukrot szereti, egy hibája van nagyon sok golyócska potyog le róla. Ezért azt gondoltam nagyon jó díszítő elem lesz belőle. Minden cupcake tetejére ráültettem egyet egyet- mintha málna vagy szeder volna . és jól megszórtam a lepotyogott cukorkákkal. Nagyon finom lett, egy aranyos kép is készült, mert mikor fényképeztem a sütiket a srácok ugrásra készen, mint akik hetek óta nem ettek vártak, hogy mikor kaparinthatják meg a finomságokat. Persze hamar megkapták, és hamar el is fogyott 🙂
 Csokoládés – rumos szilva habos cupcake:

 Muffin:
30 dkg liszt
25 dkg vaj
5 tojás
10 dkg aprított csokoládé
1 csomag sütőpor
10 dkg cukor
2 ek kakaópor
A cukrot kikeverem a vajjal, majd hozzáadom a tojásokat. Majd hozzáadom a lisztet, a sütőport a kakaóport. Elkeverem, majd végül az aprított csokoládét rakom hozzá. 200 fokra előmelegítem a sütőt, majd mikor berakom visszaveszem 10 fokra. 20 – 25 percig sütöm. Rácson hagyom kihűlni.
Rumos szilvás hab :

50 dkg szilva

 4 ek cukor,
rumaroma,
6 ek víz
3 dl tejszín

A szilvát kis kockákra vágom, és felteszem a vízzel, és a cukorral valamint a rumaromával főni. Jó 10 -15 percig főzőm. Hagyom hűlni majd botmixerrel átkeverem és egy szűrőn átpaszírozom, hogy szép sima legyen. Kész is az öntetünk.
Amikor teljesen kihűlt felverek tejszínhabot (én kb 3 dl) és amikor már majdnem teljesen felverődött kanalanként hozzáadok az öntetből. Isteni íze és színe lesz.
A habot habzsákba töltöm, és kidíszítem a muffinokat. Gumicukorral díszítem, valamint a lepotyogott cukor darabokkal.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Köszi 🙂 Gyerekek imádták 🙂 Biztos menni fog a habzsákozás is 🙂

  2. marisz57 says:

    Nagyon mutatósak lettek a sütikéid, főleg a díszítés tetszik!Nekem valahogy a habzsákos nehezen megy, de próbálgatom.

  3. Örülök, hogy tetszik, nagyon finom az biztos, nagyon jó kisérője a sütiknek 🙂

  4. Vicuska says:

    Ezért a krémért máris odavagyok, megjegyzem magamnak! 🙂 Szépek, finomak, elegánsan karcsúak lettek!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!