Csokoládés és málnás-joghurtos hab házi csoki poharakban

Két dolog miatt is készítettem ezt a finomságot. Jobban mondva három, mert persze azért is hogy a család örüljön és kapjanak egy finom édességet. Szóval az egyik ok Praliné Zsuzsi Tavaszi nyúlváró játéka volt, amire küldeni szerettem volna egy receptet. A második ok pedig, hogy tagja vagyok egy nagyon kedves csoportnak a facebook-on -az Édességrajongók klubjának – ahol ezen a héten az én képen díszeleg a fejlécen 🙂 Mindenképp valami újdonsággal szerettem volna kedveskedni. Azért is választottam ezeket a csokipoharakat, mert az egyik kedves klubtársam linkelte be néhány hónappal ezelőtt egy gyűjtőoldalról, az elkészítését. Néhányan mondták, hogy megpróbálták a módszert és kidurrant a lufi. Azt javaslom, használjátok a temperálás egyik legkönnyebb módszerét. Vagyis olvasszátok meg a csoki 2/3 részét, majd levéve a gőzről, folyamatos keverés mellett adjátok hozzá a maradék 1/3 részt. Addig keverjétek amíg teljesen fel nem olvad. Így csökken a hőmérséklet és nem durran ki a lufi. Nekem a 7 pohárnál így egy sem durrant ki.

Csokoládés és málnás-joghurtos hab házi csoki poharakban:
Csoki poharak:

100 g csokoládé – 6 -7 pohárhoz

6-7 vizibomba lufi

A csokoládét megolvasztom és sütő papírra kisebb köröket készítek. Ezek lesznek a poharak talpai.  Berakom a hűtőbe szilárdulni kicsit. Felfújom a lufikat előtte megmostam őket, majd megszárítottam. Előveszem a talpakat. Belemártom a lufikat a csokoládéba. Készíthetek szép szabályos oldalú poharakat, vagy hullámosat, kisebbet, nagyobbat. Majd a mártott lufikat a talpakra nyomom. Ha végeztem mehet az összes a hűtőbe. Majd kb 15 perc múlva, kilyukasztom a lufikat és kész is a pohárka ami tölthető amivel csak akarom.

Csokoládé krém:

1,5 dl tejszín

75 g tejcsokoládé

A tejszínt felforralom, majd hozzáadom a csokoládét. Simára keverem. 1-2 óra állás után kemény habbá verem.

Málnás – joghurtos hab:

1,5 dl tejszín

2 ek málna püré

1 kis doboz  málnás joghurt

A tejszínt felverem majd fokozatosan adom hozzá a joghurtot és 1 ek málna pürét. Kemény habbá verem az egészet.

Összeállítás:

 A krémeket habzsák és csillagcső segítségével a poharakba nyomom. Málnapürével, málnával és csokoládé dísszel dekorálom.

Egy kis húsvéti díszítéssel:
A poharak elkészítése képekben :

Tovább a blogra »