Íme, nem tudtam ellenállni, ki kellett próbálnom édesen is a kombét. Huh, nagyon finom, kellően lágy, isteni csokis és még jobban gesztenyés. Nagyon finom lett. Színes cukorkákkal feldobtam a tetejét. A fiúk sajnos bárányhimlősek, ez is volt az egyik ok amiért megsütöttem ezt a finomságot. Kell a meleg nekik így jó ha sül valami, na meg persze kényeztetni kell a kis betegeimet. A hajtogatást képekben megtaláljátok Chef Vikinél ő is készített már édes kombét, csak ő zserbósat.
Tészta:
3,5 dl tej
1 dl víz
1 ek cukor
1 kk só
60 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
10 dkg vaj
5 ek olaj
Töltelék:
25 dkg gesztenyemassza- lereszelve
forró csokipor, annyi hogy jó vastagon befedje a tésztát
2-3 ek cukor- rászórni a tetejére hogy édesebb legyen a töltelék
A tejet meglangyosítottam, hozzáadtam a cukrot és a sót, majd beletettem az élesztőt, és hagytam felfutni. Ezután hozzáadtam a liszthez. Elkevertem kidagasztottam a tésztát, hozzáadtam a vizet, egy jó lágy tésztát kell kapjak. Majd 3 gombócra szedtem. A vajat megolvasztom, majd elkeverem az olajjal.
Az egyik gombócot szép vékonyra kinyújtom, téglalap alakúra. Ezt lekenem a vajjal. Egy másik deszkán kinyújtom a második gombócot ugyanakkorára, ráteszem az előzőre. Megkenem vékonyan vajjal. Majd rárakom a forrócsokiport, a cukrot, és a reszelt gesztenye masszát. Ezután kinyújtom a harmadikat, ráteszem a töltelékre, és lekenem megint vajjal. Elkezdem a hajtogatást. Felülről is hajtok meg alulról is hogy középen találkozzanak, majd ugyanígy a két oldaláról. Megfordítom és egy sütőpapíros tepsire teszem. Bevagdosom a tetejét. 1 órát hagyom kelni. Lekenem tojással és megszórom díszítő cukorral. 180 fokon sütöm 30-40 percig.
Köszi, igen én is így vagyok vele, legalább nem külön külön szenvednek 🙂
Köszi! Átadom a fiúknak 🙂 Én sem tudok választani mind a kettő nagyon finom 🙂
Az volt köszi 🙂 Köszönöm a fiúk nevében is 🙂
Köszönjük, igen nem nagyon tudok választani az édes és a sós között 🙂
Bizony az, próbáld ki, nagyon megéri 🙂
Örülök, hogy megértetted 🙂 A forrócsoki por az ugyanolyan zacskóban van mint a kapuccíno, ez lehet kicsi tasakos, vagy nagy ömlesztett kiszerelés. De ott találod a kapuccínok mellett.
Köszönjük igyekeznek nem vakarózni 🙂
Isteni lehet, nagyon csábító kombináció:) Nagyon szeretem én is ezt a tésztát, de édesen még nem próbáltam. Jobbulást a fiúknak, de így legalább egyszerre lesznek rajta túl:)
Nagyon guszta!!! Nem is tudom a sós, vagy az édes változatot válasszam, habár mindkettőt nagyon tudnám szeretni.:))Fiúknak jobbulást kívánok!!!!
Zserbósan már én is csináltam, de nagyon jól hangzik ez az ízkombináció is! Biztosan finom volt! 🙂 Kisfiaidnak jobbulást! 🙂
Jobbulást a fiúknak! Ez is nagyon finom lehet, ez az édes változat!
A nevére rögtön “felkaptam” a fejem! 😀 Fincsi lehet nagyon. 😛
Kétszer elolvastam, és máris megértettem a hajtogatást. :)Az viszont nem egyértelmű, hogy a forrócsoki por az a kis tasakokban lévő kapuccinó por?
Én még nem ettem kombét, de ezt a változatot szívesen megkóstolnám ! Kitartást a himlősöknek 🙁
Köszi! Érdemes kipróbálni 🙂
Köszönjük, bizony nagyon finom volt!!!
Ezt a fajta süteményt még én sem hallottam! Nagyon finom lehet, guszta!
Húha, micsoda ízkombináció!!!Gyors gyógyulást 🙂