B&B: Anyuci finomságai

Csípős kolbászos – medvehagymás – túrós kombe

Mint említettem az előző bejegyzésemben, két féle kombe-t készítettem. De mostanában ez lesz az utolsó amit megmutatok nektek, meg ne unjátok őket. Íme a második, csípős kolbászos – medvehagymás – túrós. Gondolva a nagyokra, akik szeretik a csípőset. elszáguldottam a piacra, és hoztam két szép csokor medvehagymát és már indulhatott is a menet. A tésztát én dupla adaggal készítettem, de itt csak egy adagosan írom le nehogy bekeverjek valakit.
 Csípős kolbászos – medvehagymás – túrós kombe:
Tészta:
3,5 dl tej
1 dl víz
1tk cukor
1kk só
60 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
10 dkg vaj
5 ek olaj
 Töltelék:
2 csokor medvehagyma
25 dkg túró
1 szál csípős kolbász
só, bors
2 ek tejföl
A medvehagymát megmosom, és nagyobb darabokra vágom. Pici olajon épp csak egy kicsit megkapatom hogy összeessen. Sózom, borsozom. Egy szál gyönge új póréhagymát felkarikázok azt is hozzá adom.

A kolbászt hosszában félbe vágom, majd a feleket is felezem, magyarul negyedeket kapok. ezeket feldarabolom.

A túrót elkevertem tejföllel, kevés őrölt köménnyel, sóval.
A tejet meglangyosítottam, hozzáadtam a cukrot és a sót, majd beletettem az élesztőt, és  hagytam felfutni. Ezután hozzáadtam a liszthez. Elkevertem kidagasztottam a tésztát, hozzáadtam a vizet, egy jó lágy tésztát kell kapjak. Majd 3 gombócra szedtem. A vajat megolvasztom, majd elkeverem az olajjal. 
Az egyik gombócot szép vékonyra kinyújtom, téglalap alakúra. Ezt lekenem a vajjal. Egy másik deszkán kinyújtom a második gombócot ugyanakkorára, ráteszem az előzőre. Megkenem vékonyan vajjal. Majd rárakom a medvehagymát, a kolbászt és a túrót. Ezután kinyújtom a harmadikat, ráteszem a töltelékre, és lekenem megint vajjal. Elkezdem a hajtogatást. Felülről is hajtok meg alulról is hogy középen találkozzanak, majd ugyanígy a két oldaláról. Megfordítom és egy sütőpapíros tepsire teszem. Bevagdosom a tetejét. 1 órát hagyom kelni. Lekenem tojással és megszórom valamilyen maggal, én most mákkal és szezámmaggal.  180 fokon sütöm 30-40 percig.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Köszi 🙂 Bizony egy szeletke ebből nekem is bármikor elkélne 🙂

  2. Örülök, hogy nem túl unalmas 🙂 Próbáld ki tényleg nagyon finom 🙂

  3. Lilla says:

    Nagyon guszta lett, azt hiszem nekem is jöhetne egy szeletke…:)

  4. Erika says:

    Én nem unom meg az biztos, de mostmár szívesen meg is kóstolnám:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!