A férjem hozott a gyerekeknek, egy doboz mézes puffasztott búzát. Nagyon szeretik tejjel. Már nem sok volt belőle, amikor édesség éhesek lettünk. De nem ilyesmire vágytunk. Volt egy kis csokim, egy kis mogyorókrémem, mogyoróm, na meg ez a fincsi búza. Eszembe jutott TücsökBogár, oldalán láttam, régebben ropogós szeleteket. Hasonlót gondoltam készíteni. Csak net nem volt a közelemben, próbáltam emlékezetből kreálni valamit. Nagyon finom csokit kaptam a végére.
Mogyorós – mézes puffasztott búzás csoki:
100 g tejcsokoládé
2 púpos evőkanál mogyorókrém
10 dkg mézes puffasztott búza
10 dkg pörkölt egész mogyoró
A mogyorót, sütőben megpirítom, majd egy konyharuha segítségével ledörzsölöm, a héjat róluk. A tejcsokoládét, megolvasztom, (microban) hozzákeverem a mogyorókrémet. Majd hozzákeverem a búzát és a mogyorót. Egy sütőpapíros formába teszem, majd a hűtőbe. Megvárom, még megszilárdul, és utána szeletelhetem. 16 kocka jött ki ebből az adagból.
Sajnos próbáltam helyre állítani a modult de nem sikerült elvileg ha .fr-t irsz a blogcímem végére akkor be tudod állítani a követést. Örülök hogy tetszik 🙂
ÓÓÓó… Nagyon guszta:))Nálad miért nincsenek rendszeres olvasók?Szerettem volna regisztrálni!
Köszi 🙂
Jujj, ez nagyon király! Mentve!
Köszi 🙂
Bizony ez is az egyik előnye 🙂
Biztos vagyok benne! Tényleg nagyon finom és gyors 🙂
Igen :))))
Hmmm, nagyon jól néz ki!
Jól néz ki tényleg, az én gyerekeim is nagyon szeretnék ezt:)Ráadásul sütni sem kell.
Ezt nagyon szeretném! Elmentettem a receptet, biztosan kifog próbálni. 🙂
Nagyon jól néz ki! Szuper nyalánkság:)