Nem is tudom, miért nem készítettem korábban galette-t. Nagyon finom és a gyerekeknek is nagyon ízlett. Elkészítettem, utána kimentünk kapálni, mikor végeztünk, a fiúk leültek a teraszon. Én meg bementem felszeleteltem, kivittem egy tányéron és úgy ahogy volt megettük. Nagyon frissítő volt, a munka után, igazi gyümölcsös csemege. A tészta receptjét a Joy of baking oldalán találtam.
Málnás – rebarbarás galette:
Paté Briseé:
175 g liszt
csipet só
14 g cukor
113 g vaj
30 – 60 víz
Töltelék:
2 szál rebarbara
1 marék málna
30 g cukor
15 g vaj
A tésztát összegyúrom, majd kicsit a hűtőbe teszem.
A rebarbarát megtisztítom, feldarabolom, majd összekeverem a málnával és a cukorral. A tésztát, kinyújtom kb 26 cm átmérőjűre. A közepére halmozom a gyümölcsöt. Majd felhajtogatom a tésztát körben. A vajat darabokban a tészta alá teszem. 200 fokon 20 percig sütöm, majd hagyom rácson kihűlni.
Bizony ez egy nyerő és egyszerű sütike 🙂
Nagyon finomságos!!! Többször készítettem már, többféle tésztából,és gyümölccsel, de nálunk is mindig nagy sikere van.
Próbáld ki, nekünk nagyon ízlett 🙂
Köszi! Bizony jó volt 🙂
Igen jól néz ki, még én sem készítettem, de talán nemsokára!
Jól hangzik és jól is néz ki, nagyon finom lehetett, biztosan jólesett munka után! 🙂