B&B: Anyuci finomságai

Morzsás – túrós rebarbara pite – No.18

Na ez volt az a rebarbarás süti amivel a Férjemet, akár ki is üldözhettem volna a világból. Nem ízlett neki, mert a rebarbara nyersen, cukorba forgatás nélkül került bele a sütibe. Így savanykás volt, ami nekem kimondottan ízlett az édes túró és a morzsa között. De ha újragondolnám akkor kis cukorszirupba főzném pár percig a rebarbarát, akkor jobban ízlett volna az Uracskámnak. Így több jutott nekünk. A többiek ugyanúgy voltak mint én. A kicsi meg egyenesen imádta. De neki minden savanykás gyümölcs bejön. Most már két éves, de múltkor a nasi ribizli volt neki. Szépet kaptam a piacon, amint hazaértünk, nasi, hami, add, add. Záporozott a kis szájából.
Most nem piteformát használtam, azért is mert nem mindenkinek van, és meg akartam mutatni, hogy pitét akár kapcsos torta, formában is lehet  készíteni. a recept alapja, egy régebbi Tina magazinból van.
 Morzsás – túrós rebarbara pite:
Morzsa tészta:
26 cm formához
250 g liszt
80 g darált mandula
120 g cukor
20 dkg hideg vaj
1 tk fahéj
A hozzávalókat összegyúrom morzsa tésztává. Majd kicsivel több mint a felét bele nyomkodom a kivajazott formába, úgy hogy legalább egy 2 cm pereme legyen.
A krém:
250 g túró
2 tojás
2 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
25-30 dkg rebarbara
4 ek szeletelt mandula
A túrót kikeverem a tojással és a cukorral majd a pitére kenem. Megtisztítom és feldarabolom a rebarbarát és az pedig mehet a túró tetejére. Végül mehet a rebarbarára a maradék morzsa és a szeletelt mandula.
180 fokon sütöm kb 30 percig. Miután hűlt egy kicsit leveszem a forma szélét és már lehet is enni. Nekem hidegen melegen egyaránt ízlett.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ugye, az én férjem nem igen szereti, de tűr. Kap cserébe más finomságot 🙂

  2. Én is szeretném, nem gond, hogy savanykás, sőt! 🙂

  3. trollanyu says:

    Pont az benne a jó, hogy savanykás:) Nálunk a párom kedvence a rebarbara pite, de mondjuk a britteknél nagyon menő a rebarbara.Nagyon szép lett, még van rebarbarám a kertben:)

  4. Erika says:

    Én is szeretem, meg azt hogy olyan jó savanykás. Guszta pitét sütöttél, szép szeletek:)

  5. teller-cake says:

    A savanykás nekem is jöhet! + Nekem is van egy két éves ribizlifalóm, így elfogyna nálunk is! :-))

  6. Nyammm says:

    Vikvi, ez nagyon guszta! Imádom a rebarbit! Jöhetne ide egy szelet:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!