B&B: Anyuci finomságai

Gyömbéres rebarbara lekvár

Rám tört a lekvár készíthetnék, ezért a hétvégén 3 félét is készítettem. ez volt az első. Azt mondtam ez életem legjobb lekvárja. Aztán a második, ezt az állítást megdöntötte. De így is isteni. A gyömbért uborka szeletelővel szeleteltem, hajszál vékonyra. Isteni a savanykás rebarbara és a karakteres gyömbér íze. Kedvenc lett az biztos.
 Gyömbéres rebarbara lekvár:
1 kg rebarbara – megtisztítva, felkockázva
35 g gyömbér – megpucolva, uborka szeletelőn, vékonyra szeletelve
cukor, sajnos nem mértem le, de nem sokat tettem hozzá
egy fél zacskó 3:1 zselésítő
A rebarbarát és a gyömbért elkezdtem főzni, majd 5-6 perc után hozzáadtam a cukrot. Majd még főztem 5 percet. Hozzáadtam a zselésítőt és azzal is főztem még 3 percet. Az üvegeket egy tepsibe állítottam és öntöttem alájuk forró vizet. Végül bele mertem a forró lekvárt. Rátekertem a kupakot, és a feje tetejére állítottam 5 percig. Én száraz dunsztba rakom a végén. Kihűlés után mehet a polcra.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Az bizony 🙂 Nézz be hozzám, hamarosan játék lesz, az egyik díj egy tő rebarbara lesz :))))

  2. hankka says:

    Valamikor régen anyukám ültetett rebarbarát, de már évek óta nem találkoztam vele, pedig biztosan nagyon finom lekvárként is! 🙂

  3. kamrapolc says:

    Nagyon izgalmas íze lehet a gyömbértől! szuper! nálunk sajnos már nincs rebarbara…:( de majd jövőre kipróbálom! 🙂

  4. marisz57 says:

    Azt hiszem, érdemes követni a példádat és mindenből lekvárt főzni, ami alkalmas rá, mert az idén kevés gyümölcs van és drága.Biztos nagyon finom lett, külö-külön szeretem a hozzávalókat.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!