Habcsókos egres pite – No. 19

Most egy isteni finomságot hoztam nektek, megint egy egreses – piszkés – sütit. Remélem, kedvet csinálok hozzá mindenkinek. Az egres savanykásságát remekül ellensúlyozza a hab édessége. Nekem nagyon ízlett. Na jó imádtam, ez lett az egyik kedvencem. Ha lenne még piszkém biztos sütnék még egyet!!!! Az is tetszett benne, hogy nem az a full kemény, volt a töltelék, hanem lágy volt. Nagyon de nagyon, huh ,nem ragozom tovább, aki szereti a piszkét annak isteni.
Az angol GoodFood oldalán találtam a receptet.
Habcsókos egres pite:
Tészta:
Shortcrust pastry:
250 g liszt
csipet só
110 g vaj
50-60 ml hideg víz
 A lisztet elmorzsolom a vajjal, sóval. Hozzáadom a vizet fokozatosan és tésztát gyúrok belőle. 15 percre, a hűtőbe teszem. Elősütöm, 200 fokos sütőben, 10 -15 percig. Majd mehet bele a töltelék.
Krém:
50 g cukor
400g egres
2 ek bodza szörp
2 ek kukorica liszt
3 tojás sárgája
75 g vaj
Hab:
3 tojás fehérje
175 g cukor
Az egrest felteszem a cukorral és 275 ml vízzel főni. Kb 5 percig főzöm, utána hozzáadom a bodzát. A levéből kiveszek 2 evőkanálnyit és simára keverem a liszttel. Ezt a masszát visszaöntöm a gyümölcs mellé és besűrítem vel. Majd leveszem a gázról. A vajat kikeverem a tojássárgákkal és a krémhez adom. A tésztára öntöm. A fehérjéket, felverem majd hozzáadom a cukrot, és addig keverem amíg szép habcsókos nem lesz. A krémre rakom, majd közepes lángon sütöm 40 percig.

Tovább a blogra »