Csokoládé réteg:
200 g tejcsokoládé
2 dl tejszín
A tejszínt felforralom, beletördelem a csokit és simára keverem. Beleöntöm a pitetésztára, majd hagyom kihűlni és a hűtőbe teszem.
Fekete szedres réteg:
70 dkg fekete szeder
2 tojás
2 dl tejszín
ízlés szerint cukor
200 g pillecukor
A fekete szedret, megmosom és botmixer segítségével lepürésítem. Majd, egy szűrőn átpaszírozom, hogy a magok ne kerüljenek a krémbe. De akit nem zavar a mag az kihagyhatja ezt a lépést. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját kikeverem cukorral. A fehérjét felverem. A tejszínt is felverem a végén hozzá adagolom a gyümölcspürét. Gőz felett felolvasztom a pillecukrot. A tojás sárgákat elkeverem a felvert fehérjével és a pillecukorral majd óvatosan hozzáforgatom a gyümölcsös tejszínt. Mehet a csokis réteg tetejére.
Mikor kellően megszilárdult kedvemre díszítem, felvert tejszínhabbal, pürével illetve gyümölccsel. Ha nem rögtön esszük akkor fóliázzuk le, nehogy “hűtő ízű” legyen.
Köszi! Hát igen a kettő együtt bizony jó páros 🙂
Hű, nagyon guszta, micsoda ízkavalkád! Csokis is, gyümölcsös is, csak finom lehet! 🙂