B&B: Anyuci finomságai

Bodzabogyó fagylalt

Már év elejétől terveztem, hogy ki fogom próbálni idén a bodza bogyót is. Hát eljött a nagy alkalom, fagyi is készült belőle. Nagyon finom íze lett, a színe pedig fantasztikus!!!! A kép meg sem közelíti a valódi, sötét lila színt. De hiába próbálkoztam a gép egyik funkciója sem hozta vissza a valódi szépségét. Bár szerintem így is jól mutat. Készült még a hétvégén, ringlószilva fagyi, banán és puncs is.
 Bodzabogyó fagylalt:
60 dkg megmosott, bodzabogyó – a száráról már leszemezve
2 dl tej
2 dl tejszín
2 tojás sárgája
ízlés szerint cukor
A tojásokat kettéválasztom, a sárgáját kikeverem némi cukorral, majd kikeverem a tejjel. Sűrűre főzöm majd hagyom kihűlni. A Bogyókat leszedem a száráról, megmosom őket és egy fazékba teszem. Krumplinyomóval kicsit összetöröm őket, majd egy pici cukorral főzöm úgy 5 percet. ezután egy szűrőn átpaszírozom. Így nem használom fel sem a héját, sem a magját. A tejszínt felverem. A kihűlt krémhez adom a kihűlt pürét, majd lazán hozzákeverem a habot. Egy jól záródó dobozba teszem, beteszem a fagyasztóba és óránként átkavarom. Aztán pedig már ehetjük is a finom fagyit.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. teller-cake says:

    Szuper lett ez a fagyi, nekem így is “átjön” a színe! Méltó kísérője lehet a finom pitéidnek is! 🙂

  2. Erika says:

    Gyönyörű lett és nem is tudtam, hogy a bogyót íly módon is fel lehet használni…vagy hogy egyáltalán lehet belőle bármi is:)

  3. hankka says:

    Így is gyönyörű a színe, nagyon finom lehet! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!