B&B: Anyuci finomságai

Ringlószilva fagylalt

Ez a fagyi is most a hőségben készült. Nagyon finom lett. Első körben nem adtam hozzá semmilyen plusz ízt, fűszert, mint például a fahéj. a ringló természetes ízét akartam érezni és nagyon jó lett. Finom, savanykás, intenzív ízű fagyit kaptam a végére. A gyümölcs saját fáról való.
Ringlószilva fagylalt :
60 dkg ringlószilva kimagozva
2 dl tej
2 dl tejszín
2 tojás sárgája
ízlés szerint cukor
aki szereti fahéj
A szilvát kimagozom és botmixer segítségével lepürésítem. Majd egy szűrőn átpaszírozom, így a héjdarabok nem kerülnek a fagyiba. A tojássárgákat kikeverem a cukorral, majd simára keverem a tejjel. Sűrűre főzöm. Felverem a tejszínt. A pürét elkeverem a tojásos krémmel, majd a tejszínnel. Dobozba teszem, majd a fagyasztóba és óránként átkeverem.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. hankka says:

    Nagyon jól hangzik, szeretem a ringlószilvát, fagyiban is biztosan nagyon fincsi! 🙂

  2. Hát igen, ha nyár akkor minden ami fagyi jégkrém stb. Mindenki inkább fagyis dolgot kér a szülinapjára 🙂

  3. Gizi says:

    Ebben a hőségben bizony jól jönne ez a fagyi, na meg az előző posztokban szereplő hűsítő finomságok bármelyike.:)

  4. trollanyu says:

    Éljen a fagyi:) Olyan érdekes, nálunk is pont szilvás fagyi készült ma, isteni volt, a tiéd is szuper:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!