Ringlószilva fagylalt

Ez a fagyi is most a hőségben készült. Nagyon finom lett. Első körben nem adtam hozzá semmilyen plusz ízt, fűszert, mint például a fahéj. a ringló természetes ízét akartam érezni és nagyon jó lett. Finom, savanykás, intenzív ízű fagyit kaptam a végére. A gyümölcs saját fáról való.
Ringlószilva fagylalt :
60 dkg ringlószilva kimagozva
2 dl tej
2 dl tejszín
2 tojás sárgája
ízlés szerint cukor
aki szereti fahéj
A szilvát kimagozom és botmixer segítségével lepürésítem. Majd egy szűrőn átpaszírozom, így a héjdarabok nem kerülnek a fagyiba. A tojássárgákat kikeverem a cukorral, majd simára keverem a tejjel. Sűrűre főzöm. Felverem a tejszínt. A pürét elkeverem a tojásos krémmel, majd a tejszínnel. Dobozba teszem, majd a fagyasztóba és óránként átkeverem.

Tovább a blogra »