B&B: Anyuci finomságai

Bazsalikom fagylalt

Nagyon szeretem a bazsalikomot, mint fűszer az egyik kedvencem. Amikor a nyári bogyós pitének a receptjét böngésztem, egy oldalon szembe találtam magam ezzel a fagyival. Hát mit mondjak lehet nélküle élni, de nem igazán érdemes. Magában ízlik nekem a legjobban, a férjemnek nem igazán jött be, de csak azért mert hagytam benne zöldet is. Azt mondta legközelebb teljesen szűrjem le belőle és akkor isteni lesz.  Istenien harmonizál a csoki fagyival és a gyümölcsösökkel is. Még jobban hangsúlyozza az ízét, a gyümölcsösnek. Bekerült a kedvenceim közé.
 Bazsalikom fagylalt:
2 marék, nagyon apróra vágott bazsalikom
3/4 bögre cukor
5 dl tejszín
2,5 dl tej
 csipet só
5 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
A bazsalikomot, megmosom és apró darabokra vágom. A tejszín felét felforralom adok hozzá, egy zacskó vaníliás cukort, majd hozzáadom a bazsalikomot. Ezt hagyom szépen kihűlni. a tojások sárgáját, kikeverem a cukorral, majd felöntöm a tejjel. Krémet főzök belőle, majd hozzá reszelem a citrom héját valamint hozzákeverem a maradék tejszínt. Szép csomómentes legyen. Vigyázzunk nehogy rántotta legyen, folyamatosan kell keverni. Ha akadnia itt-ott egy kis csomó szűrjük le a masszát. Hagyom kihűlni ezt is. Én nem szűrtem le az összes bazsalikomot a tejszínből, úgy az 1/4-ét benne hagytam. (a férjem ez zavarta, szóval ha legközelebb készítem teljesen leszűröm) Felverem a tejszínt, de csak egy laza habbá, majd összeforgatom a tojásos krémmel. Jól záródó dobozba teszem, majd a fagyasztóba és óránként átkeverem.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kati says:

    Fagyiban még nem ettem, másként szeretem:)

  2. Böbe says:

    Nálam is dobogós helyet foglal el a bazsalikom.! Isteni lehet ez a fagylalt is vele!

  3. hankka says:

    Nagyon különleges, és biztosan nagyon finom is! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!