B&B: Anyuci finomságai

Ribizlis-szedres-túrós morzsasüti Emesétől

Ez a finomság Emesétől érkezett, a játékra. Két nagyon finom gyümölcsöt párosított össze, egy ínycsiklandó morzsasütiben. Igazán érdemes kipróbálni. 
Ribizlis-szedres-túrós morzsasüti
Recept:
 tésztához:
 50 dkg liszt,
 30 dkg cukor, 
 30 dkg vaj
töltelékhez: 
50 dkg gyümölcs (jelen esetben ribizli és szeder), 
50 dkg túró, 
2 tojás, 
10-12 dkg cukor,
 fél citrom leve és héja
Összeállítás:
 A tészta hozzávalóit morzsalékosra gyúrjuk, a 2/3-ad részét tepsi aljába nyomkodjuk. A töltelékhez a túrót a cukorral habosra keverjük, aztán belemegy a sárgája, a  citromhéj-és lé. A fehérjét habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a túrós krémmel, ezután óvatosan beleforgatjuk a gyümölcsöt is.  A tésztán eloszlatjuk, a maradék morzsát rászórjuk a tetejére és mehet is a sütőbe. Kb. 30-35 perc kell neki. 
Nagyon fincsi, savanykás és édes egyszerre.
Nagyon köszönöm a receptet Emesének 🙂

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. hankka says:

    Nagyon guszta lett, olyan jól néz ki! Biztosan nagyon finomságos a savanykás gyümölcsökkel! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!