Ez a finomság Emesétől érkezett, a játékra. Két nagyon finom gyümölcsöt párosított össze, egy ínycsiklandó morzsasütiben. Igazán érdemes kipróbálni.
Ribizlis-szedres-túrós morzsasüti
Recept:
tésztához:
50 dkg liszt,
30 dkg cukor,
30 dkg vaj
töltelékhez:
50 dkg gyümölcs (jelen esetben ribizli és szeder),
50 dkg túró,
2 tojás,
10-12 dkg cukor,
fél citrom leve és héja
Összeállítás:
A tészta hozzávalóit morzsalékosra gyúrjuk, a 2/3-ad részét tepsi aljába nyomkodjuk. A töltelékhez a túrót a cukorral habosra keverjük, aztán belemegy a sárgája, a citromhéj-és lé. A fehérjét habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a túrós krémmel, ezután óvatosan beleforgatjuk a gyümölcsöt is. A tésztán eloszlatjuk, a maradék morzsát rászórjuk a tetejére és mehet is a sütőbe. Kb. 30-35 perc kell neki.
Nagyon fincsi, savanykás és édes egyszerre.
Nagyon köszönöm a receptet Emesének 🙂
Én is így gondolom, istenien gyümölcsös lehet.
Nagyon guszta lett, olyan jól néz ki! Biztosan nagyon finomságos a savanykás gyümölcsökkel! 🙂