Scrumble

A GoodFood magazin e havi számát lapozgatva, bukkantam erre a finomságra. AMúgy is terveztem egy cobbler, vagy egy crisp elkészítését a héten, mert sok volt a maradék gyümölcs, hát akkor miért ne lehetne helyette egy scrumble. Ezt a nevet azért kapta mert a tésztája, nagyon hasonlít a scone-ra és a crumble-ra egyaránt. Nagyon finom a tésztája az már biztos. szufflé formában készítettem, de mivel nekem csak 8 van így maradt ki egy kevés tészta, amit gyorsan be is dobtam a fagyóba, legközelebb ha nagyobb formába sütöm, majd hozzáadódik. Mert hogy lesz legközelebb az tuti.



 Scrumble:

Gyümölcsök:

5 db hámozott nagyobb kockákra vágott alma

6 db hámozott, nagyobb kockákra vágott körte

450 g szeder

5 szem szilva, darabonként 4 felé vágva

Tészta:

500 g liszt

250 g puha vaj

200 g cukor

8 ek tej

2 tk vanília aroma

porcukor a tetejére

Az almákat egy kisebb edénybe teszem, elkeverem a cukorral és gyenge lángon főzöm amíg a gyümölcs kicsit pépes nem lesz. (Én pici citromlevet és egy kis fahéjat is adtam hozzá) Majd hozzákeverjük a többi gyümölcsöt és a kivajazott formába tesszük.





 A sütőt előmelegítem 180 fokra.

A lisztet, cukrot, vajat, tejet és a vaníliát, jól kikeverem. ezt lehet robotgéppel is, vagy csak simán kézzel mint ahogy én is csináltam. Szépen összeáll a tészta, és jól formázható. szép gombócokat tettem a gyümölcsök tetejére. De nekem maradt, így az a fagyóba került. Porcukorral megszórom, majd sütöm kb 40-45 percig. Tálalhatom, vanília fagyival, vagy egy kis tejszínnel is. De magában is tökéletes.

 

Tovább a blogra »