Gesztenyés cupcake

Ismét játszom. Miért? Mert szeretek és mert játszani jó. Nem is a nyereményért, na jó azért is, de leginkább a játék öröméért szeretek részt venni kedves ismerőseim játékain. Na meg szívesen olvasom az összefoglalókat is. Ezúttal Lilla a Megfőzlek… blog írója hirdetett játékot. Egy kedvenc őszi – téli finomságot vár. Gondolkodtam, hogy mit is készítsek. Számomra az őszi téli szezon egyik meghatározó hozzávalója a gesztenye. Ilyenkor valahogy többször van kedvem egy – egy gesztenyés sütihez, vagy csak simán egy finom gesztenyepüréhez. Most egy finom muffint készítettem, a jó öreg alapreceptemet használva, csak egy kicsit felturbózva. Na jó, megint a Muffinháborút néztem. Ilyenkor mindig ihletet kapok a töltött muffinokhoz. Most a krém alá rejtettem egy adagot a finom rumos szilva ragumból. Hű de finom lett vele. a hab, a gesztenye és a finom folyós szilva. Nyami.




 Gesztenyés cupcake:
 
Tészta:


20 dkg gesztenye massza + 5 dkg díszítésnek – nálam ez csak terv volt, mert néhány enyveskezű kisfiú megeszegette a díszítésnek szánt gesztenyét, na de nem bánom 🙂
17,5 dkg cukor
20 dkg liszt
2 púpozott tk sütőpor
20 dkg tejföl
8 dkg vaj vagy margarin
csipetnyi só
2 tojás


 A margarint kikeverem a cukorral, hozzáadom a tojást, majd a tejfölt és a lereszelt gesztenyemasszát. A lisztet elkeverem a sütőporral és a sóval. Hozzákeverem a nedves hozzávalókhoz. Nem keverem sokáig a tésztát, mert az nem tesz jót a muffinnak. 180 fokra előmelegített sütőben sütöm, 20-25 percig. Rácson hagyom kihűlni. 
Az íze kellően finom gesztenyés lett.


Rumos szilva ragu:


Én ebből nagyobb mennyiséget készítettem a a muffinokhoz elegendő kb ennyi:


15 dkg szilva kimagozva 6 felé vágva
5 dkg cukor
1-2 tk rumaroma
pici víz
fél ek étkezési keményítő


A szilvát elkeverem a cukorral és egy pici fahéjt is adok hozzá. Elkezdem főzni, majd hozzáadom a rumaromát. Mikor már szépen rotyog, de még nem kezdett el nagyon szétfőni, lekvárosodni, simára keverek vizet étkezési keményítővel és hozzáadom. Rottyan egyet és kész is. Nem kell túl sűrűnek lennie.


Krém:


2 dl tejszín
2 ek porcukor


A tejszínt felverem és 2 ek porcukorral megédesítem. Habzsákba töltöm, majd csillagcső segítségével díszítem a muffinokat.


Összeállítás:


A muffinok közepét kivájom kicsit, majd belekanalazok egy kevés szilva ragut. Majd rányomom a habot és díszítőcukorral díszítem.


Tovább a blogra »