B&B: Anyuci finomságai

Fekete szedres krémsajtos pite – No. 28

A mai desszertünk. A rántott karfiol és gomba után valami finom krémeset, gyümölcsöset szerettem volna. Na meg persze pikk-pakk legyen kész. Így jött ez a finomság. Kókuszos keksz alapon, kikenve étcsokival, finom krémsajt enyhén édes, rá a finom szeder. Mit ne mondjak nagyon szerettük. 
Ezt még le kell írnom nektek, az új kedvenc szavamat. Kis B-től származik: Pattotutica – pattogatott kukorica. Majd meg zabálom amikor mondja.

 Fekete szedres krémsajtos pite:

 Tészta:

2 zacskó kókuszos keksz
15 dkg olvasztott vaj

A kekszet ledarálom,  összegyúrom az olvasztott vajjal. Majd berakom a hűtőbe. Vagy 200 fokon sütöm 10 percig. Én az utóbbi változatot szeretem de az előbbi is ugyanolyan jó.

Krém:

50 dkg házi krémsajt – én 48 órát csöpögtettem
2 dl habtejszín
3-4 ek porcukor
1 csomag zselatin fix

A krémsajtot kikeverem a porcukorral és a zselatin fixel. Felverem a tejszínt és hozzáforgatom a krémsajthoz.

Tetejére:

20 dkg fekete szeder
1 ek cukor
1 tk citromlé

A fekete szeder felére rászórom a cukrot és a citromlevet. Kicsit állni hagyom majd botmixerrel lepürésítem. A pürét átpaszírozom egy szitán, hogy ne legyenek benne magok. Majd a sima pürét elkeverem az egész szeder darabokkal.

Összeállítás:

A keksz tetejét lekenem 100 g olvasztott ét csokoládéval. Kicsit hagyom szilárdulni. Majd ráhalmozom a krémet ügyelve arra hogy hagyjak a díszítéshez. Lesimítom a tetejét. A maradék krémet habzsákba teszem, majd végig nyomom a pite szélét vele. figyelek arra hogy a krém rózsák egymás mellé kerüljenek így nem folyik ki a szeder közöttük. Végül a szedret ráteszem a tetejére. Nekem kimondottan tetszik, ha kicsit lecsorog a pite szélén.

Tipp: Úgy is nagyon finom és mutatós lehet, ha a sima szeder pürét belemárványozom, a krémbe és tejszínhabbal díszítem.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Hát azért szerintem te sem hagytad finomság nélkül a lányokat 🙂

  2. Meggyel sem lenne utolsó, de nálam a szeder a favorit 🙂

  3. 🙂 Gyere nyugodtan. Hát igen még keresem az igazit, ami igazán tetszik, de most meg vagyok elégedve ezzel a külsővel. Egy darabig biztos marad 🙂

  4. Köszi, a néni akinél venni szoktam a szedret is panaszkodott, rá hogy elég kevés volt idén.

  5. teller-cake says:

    Nagyon ütős lett ez is! Nálunk is rántott karfiol volt de sajnos ilyen szenzációs pite nélkül…:( De sebaj, próbálok eltelni a látvánnyal! :))

  6. fuuu,de jól néz ki:)http://beautyandfashion-makeup.blogspot.com/

  7. Lilla says:

    Imádom a pitéidet, ő sem lóg ki a sorból…:)

  8. trollanyu says:

    Nagyon jó, istenien néz ki:) Krémsajtos és szedres is, mindkettő a gyengém:) Sajnos sok gyengém van:)

  9. Gizi says:

    Nagyon guszta!!! Imádom az ilyen egyszerűen elkészíthető krémes-habos finomságokat. Első látásra azt hittem meggy van a tetején, de nem vagyok válogatós, így szederrel is jöhet.:)

  10. hankka says:

    Ha Éva már odaért, és maradt még egy kis pite, én is vevő lennék rá, annyira guszta! 🙂

  11. Éva says:

    Merre is laksz? Indulok hozzátok hátha maradt ebből a fini desszertből. Nagyon guszta! A blogod ruháját már megint változtattad, de nagyon jó tetszik!

  12. marisz57 says:

    Hű, de jól néz ki! És biztos nagyon finom volt! Szeretem az ilyen gyorsan elkészíthető egyszerű de nagyszerű finomságokat. Nekünk az idén nagyon kevés fekete szedrünk volt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!