Fekete szedres krémsajtos pite – No. 28

A mai desszertünk. A rántott karfiol és gomba után valami finom krémeset, gyümölcsöset szerettem volna. Na meg persze pikk-pakk legyen kész. Így jött ez a finomság. Kókuszos keksz alapon, kikenve étcsokival, finom krémsajt enyhén édes, rá a finom szeder. Mit ne mondjak nagyon szerettük. 

Ezt még le kell írnom nektek, az új kedvenc szavamat. Kis B-től származik: Pattotutica – pattogatott kukorica. Majd meg zabálom amikor mondja.



 Fekete szedres krémsajtos pite:

 Tészta:

2 zacskó kókuszos keksz

15 dkg olvasztott vaj

A kekszet ledarálom,  összegyúrom az olvasztott vajjal. Majd berakom a hűtőbe. Vagy 200 fokon sütöm 10 percig. Én az utóbbi változatot szeretem de az előbbi is ugyanolyan jó.



Krém:



50 dkg házi krémsajt – én 48 órát csöpögtettem

2 dl habtejszín

3-4 ek porcukor

1 csomag zselatin fix



A krémsajtot kikeverem a porcukorral és a zselatin fixel. Felverem a tejszínt és hozzáforgatom a krémsajthoz.



Tetejére:



20 dkg fekete szeder

1 ek cukor

1 tk citromlé



A fekete szeder felére rászórom a cukrot és a citromlevet. Kicsit állni hagyom majd botmixerrel lepürésítem. A pürét átpaszírozom egy szitán, hogy ne legyenek benne magok. Majd a sima pürét elkeverem az egész szeder darabokkal.



Összeállítás:



A keksz tetejét lekenem 100 g olvasztott ét csokoládéval. Kicsit hagyom szilárdulni. Majd ráhalmozom a krémet ügyelve arra hogy hagyjak a díszítéshez. Lesimítom a tetejét. A maradék krémet habzsákba teszem, majd végig nyomom a pite szélét vele. figyelek arra hogy a krém rózsák egymás mellé kerüljenek így nem folyik ki a szeder közöttük. Végül a szedret ráteszem a tetejére. Nekem kimondottan tetszik, ha kicsit lecsorog a pite szélén.



Tipp: Úgy is nagyon finom és mutatós lehet, ha a sima szeder pürét belemárványozom, a krémbe és tejszínhabbal díszítem.

Tovább a blogra »