A mai desszertünk. A rántott karfiol és gomba után valami finom krémeset, gyümölcsöset szerettem volna. Na meg persze pikk-pakk legyen kész. Így jött ez a finomság. Kókuszos keksz alapon, kikenve étcsokival, finom krémsajt enyhén édes, rá a finom szeder. Mit ne mondjak nagyon szerettük.
Ezt még le kell írnom nektek, az új kedvenc szavamat. Kis B-től származik: Pattotutica – pattogatott kukorica. Majd meg zabálom amikor mondja.
Fekete szedres krémsajtos pite:
Tészta:
2 zacskó kókuszos keksz
15 dkg olvasztott vaj
A kekszet ledarálom, összegyúrom az olvasztott vajjal. Majd berakom a hűtőbe. Vagy 200 fokon sütöm 10 percig. Én az utóbbi változatot szeretem de az előbbi is ugyanolyan jó.
Krém:
50 dkg házi krémsajt – én 48 órát csöpögtettem
2 dl habtejszín
3-4 ek porcukor
1 csomag zselatin fix
A krémsajtot kikeverem a porcukorral és a zselatin fixel. Felverem a tejszínt és hozzáforgatom a krémsajthoz.
Tetejére:
20 dkg fekete szeder
1 ek cukor
1 tk citromlé
A fekete szeder felére rászórom a cukrot és a citromlevet. Kicsit állni hagyom majd botmixerrel lepürésítem. A pürét átpaszírozom egy szitán, hogy ne legyenek benne magok. Majd a sima pürét elkeverem az egész szeder darabokkal.
Összeállítás:
A keksz tetejét lekenem 100 g olvasztott ét csokoládéval. Kicsit hagyom szilárdulni. Majd ráhalmozom a krémet ügyelve arra hogy hagyjak a díszítéshez. Lesimítom a tetejét. A maradék krémet habzsákba teszem, majd végig nyomom a pite szélét vele. figyelek arra hogy a krém rózsák egymás mellé kerüljenek így nem folyik ki a szeder közöttük. Végül a szedret ráteszem a tetejére. Nekem kimondottan tetszik, ha kicsit lecsorog a pite szélén.
Tipp: Úgy is nagyon finom és mutatós lehet, ha a sima szeder pürét belemárványozom, a krémbe és tejszínhabbal díszítem.