Nálam már járt a Jézuska. AZ Uram fogta magát és elvitt a Food-pack – ba . Kaptam festéket fondanthoz, 3 polikarbonát formát – egy hosszúkás alakút, egy táblás csokit, és egy szeleteset – valamint csokit is kaptam az alkotáshoz. Ne is mondjátok egy vagyont hagytunk ott. Először a szeletes formát avattam fel. A gyerekek oda voltak az örömtől, na meg én is. Ebből a mennyiségből 5 szelet készült.
Karamellás földimogyorós csoki szelet:
20 dkg étcsokoládé
1 kisebb marék sózatlan, pörkölt földimogyoró
5-6 ek karamellkrém
A csokoládét felolvasztom és temperálom. Megtöltöm a formát a csokoládéval, majd az asztalhoz ütögetem, hogy feljöjjenek a légbuborékok. Majd megfordítom a formát és hagyom hogy kicsorogjon a felesleg. Egy spatulával leszedem a szélekről a felesleges csokit. Hűtőbe teszem. 1 óra múlva megrakom aprított mogyoróval és karamellkrémmel. Hagyok annyi helyet a formában, hogy meg tudjam talpalni. Kicsit visszateszem a hűtőbe. Addig újra temperálom a csokoládét, majd a szeletekre kenem és szépen elsimítom. Leszedem a felesleget és újra hűtőbe teszem. 1 óra múlva szépen kifordítom a szeleteket a formából. Persze csak ha jól temperáltam. Tiszta sikerélmény volt, mert minden jól működött. Gondolom a jó minőségű csokinak köszönhetem.