B&B: Anyuci finomságai

Marcipános brownie pite – No. 44

Mostanában nem szándékoztam brownie -t készíteni. De gondoltam jelentkezem Flóra játékára. Azt tudtam, hogy a régen kinézett, marcipános brownie-t fogom elkészíteni. Nagyon finom lett. Marcipán rajongóknak ajánlom és persze a brownie híveinek is. Vészesen közeledek, az 52. pitémhez ez már a 44. és még most jönnek igazán finom dolgok!

Marcipános pite:

 Shortcrust pastry
250 g lisztcsipet só1 tk cukor110 g vaj50-60 ml víz
A liszttel elmorzsolom a vajat. Hozzáadom a sót és a cukrot, majd tésztát gyúrok belőle. Gyorsan dolgozom!1 órára a hűtőbe teszem, majd lisztezett felületen, kinyújtom és a kivajazott formába teszem. Elősütöttem, 180 fokon 10 percet. Vakon sütöttem, vagyis a tészta tetejére sütőpapírt tettem ezt megtöltöttem rizzsel, így megtartja a formáját a tészta. Vigyázok, hogy a rizs ne érjen a tésztához. Ha megsült kiveszem a sütőpapírt és mehet bele a töltelék.


 Töltelék:

2/3 csésze liszt
2 ek holland kakaópor
csipet só
2 tábla tejcsokoládé
113 gr vaj
2 ek cukor
2 tojás
1/2 tk vanília
1/2 tk mandula aroma (színtelen)
8 dkg darabolt mandula


A csokoládét feldarabolom és a vajjal együtt megolvasztom, majd simára keverem. A tojást kikeverem a cukorral (az eredeti recept egy csésze cukort ír, nekem ezzel a 2 evőkanállal is eléggé édes volt, durván édes lenne az eredeti recept szerint) hozzáadom a mandula aromát, a vaníliát, a sót és a kakaóport. Majd hozzácsorgatom a csokis masszát és folyamatosan keverem. Végül hozzáadom a lisztet. A feldarabolt mandulát is hozzákeverem, majd mehet a pite tésztára. 170 fokon 25-30 percet sütöm.

Marcipános rész:

15 dkg marcipán + egy kevés a díszítéshez
kevés porcukor

A marcipánt porcukros felületen kinyújtom, majd a forró pite tetejére teszem, így kellően összetapad. Megvárom amíg hűl.

Máz a tetejére + díszítés

Marcipánból, virágokat szaggattam ki, leveleket és szárat készítettem. A virágok közepére egy szem rózsaszín díszítőcukrot nyomtam.

10 dkg csokoládét megolvasztottam, hozzákevertem 2 ek vajat, majd a marcipán tetejére csorgattam és elsimítottam. Így nem törik a csoki vágásnál. Hűtőbe tettem, hogy kicsit megkössön, majd díszítettem a marcipánnal

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. hankka says:

    Nagyon ügyes vagy, ez csoda jól néz ki! 🙂 Ráadásul imádom a marcipánt, úgyhogy engem levettél vele a lábamról! 🙂

  2. Flóra says:

    Húha, nagyon ötletes, és isteni finom lehet!:)

  3. Köszi! Teljesen mindegy mivel csinálja az ember lánya, lehet, bab, rizs, lencse, vagy speciális kerámia golyó. Ki mit akar 🙂

  4. Ez egy igazán csodálatos pite lett! Gratulálok:)

  5. marisz57 says:

    Hű, de jól néz ki!Meg nagyon finom is lehet!Én ezt a”vakon sütést” még nem próbáltam. Másoknál is láttam pedig, van aki babbal csinálja.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!