Ez az eddig, legfinomabb almás táska, amit ettem. Nagyon finom a tésztája, túró és tojáslikőr is van benne. A tölteléke pedig nagyon jól sikerült. Nagyobbik fiacskám este kilenckor még azon törte a fejét, hogy vajon reggelire marad az almásból? Naná, hogy marad, mert félre raktam neki belőle. Mert csak húszszor mondta el, hogy legszívesebben azt reggelizne.
Finom almás táska:
Töltelék:
Ezzel kezdek.
75 dkg alma (savanykás)
15 dkg cukor
2 ek citromlé
Az almát, megpucolom és felkockázom, hozzáadom a cukrot és a citromlevet és puhára főzöm. Én pici fahéjat is adtam hozzá.
Hagyom kihűlni.
Tészta:
15 dkg túró
6 ek olaj
6 ek tojáslikőr
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A túrót kikeverem, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, az olajjal és a tojáslikőrrel. Hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet. Rugalmas tésztát gyúrok belőle.
Lisztezett felületen, fél centisre kinyújtom, majd felkockázom. Minden kocka egyik felére rakok egy bő kanál tölteléket. Lekenem a széleket kicsi vízzel majd összenyomkodom. Sütőpapíros tepsin, 200 fokon 15 percet sütöm.
Máz:
15 dkg porcukor
3 ek almalé
A cukrot simára keverem az almalével és kanállal csíkokat, csorgatok a táskákra.
Az nálam is nyerő lenne 🙂
Nagyon gusztusosak!Én a tojáslikőr helyett rumot tennék bele, biztos azzal is finom lenne.
Igen finom benne. Nem érezni az alkoholt, csak a tojásos jellegét.
Szerintem is. Nyugodtan helyettesíthető tejjel 🙂
Tényleg finom érdemes kipróbálni!
Nagyon jól hangzik, és különleges a tésztája a tojáslikőrrel! 🙂 Ki kellene próbálni! 🙂
Micsoda guszta! Tojáslikőr az nincs itthon, de szerintem anélkül is nagyszerű.
Tojáslikőr??? Ide vele! (Legalább is egyenlőre a recepttel…:)))