Finom almás táska

Ez az eddig, legfinomabb almás táska, amit ettem. Nagyon finom a tésztája, túró és tojáslikőr is van benne. A tölteléke pedig nagyon jól sikerült. Nagyobbik fiacskám este  kilenckor még azon törte a fejét, hogy vajon reggelire marad az almásból? Naná, hogy marad, mert félre raktam neki belőle. Mert csak húszszor mondta el, hogy legszívesebben azt reggelizne.



Finom almás táska:



Töltelék:



Ezzel kezdek.



75 dkg alma (savanykás)

15 dkg cukor

2 ek citromlé





Az almát, megpucolom és felkockázom, hozzáadom a cukrot és a citromlevet és puhára főzöm. Én pici fahéjat is adtam hozzá.

Hagyom kihűlni.



Tészta:



15 dkg túró

6 ek olaj

6 ek tojáslikőr

1 csomag vaníliás cukor

csipet só

30 dkg liszt

1 csomag sütőpor





A túrót kikeverem, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, az olajjal és a tojáslikőrrel. Hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet. Rugalmas tésztát gyúrok belőle. 



Lisztezett felületen, fél centisre kinyújtom, majd felkockázom. Minden kocka egyik felére rakok egy bő kanál tölteléket. Lekenem a széleket kicsi vízzel majd összenyomkodom. Sütőpapíros tepsin, 200 fokon 15 percet sütöm. 




Máz:



15 dkg porcukor 

3 ek almalé



A cukrot simára keverem az almalével és kanállal csíkokat, csorgatok a táskákra.



Tovább a blogra »