Az egyik kedvenc palacsintám. Apukámtól tanultam. Sokféleképpen variálható, mert készíthető vékonyan és kicsit vastagabban. Meg lehet tölteni, de üresen is finom. Lehet belőle levesbetét, főétel vagy előétel. De, egy tartalmas leves mellé is nagyon jó. Úgyhogy én a zöldséges palacsintának is nagy híve vagyok.
A recept a desszert.eu oldalán is megtalálható, fázisfotókkal.
Petrezselymes répás palacsinta fetával töltve:
A palacsinta tésztához:
- 40 dkg búzaliszt (BL55)
- 1 db tojás
- 1 teáskanál só
- 4 dl víz (szóda)
- 2 db sárgarépa
- 2 csokor petrezselyemzöld
A sütéshez:
- 3 evőkanál napraforgóolaj
A töltelék:
5 szelet feta sajt
A lisztet egy edénybe teszem, hozzáadom a tojást, a sót és simára keverem a vízzel. Majd hozzáadom, a felaprított petrezselyemzöldet és a reszelt sárgarépát. Ezzel is elkeverem.
Serpenyőbe olajat hevítek és 1 merőkanál tésztát öntök bele. Mindkét oldalát megsütöm.
Melegen, vagy hidegen töltöm. Én most szeletelt feta sajttal.
Köszi 🙂
Köszi 🙂
Köszi 🙂
Hát igen bárhogy mondjuk igaz 🙂
Nagyon guszta. 🙂
Milyen jó ötlet! Kipróbálós:-)
De szép:) Ki kell próbáljam:)
Én is imádom a feta sajtot, nagyon finom lehet a zöldséges palacsintába töltve is! 🙂 Vagy a palacsinta finom a fetával töltve, mindegy is, a lényeg, hogy jól hangzik! 🙂
Köszi 🙂
Nekem minden jöhet ami feta-sajtot rejt, így ez is! 😉 Nagyon guszta!