A kedvencem a kávés csoki. Annak ellenére, hogy kávét nemigen iszom, a vérnyomásom miatt. A leges leges legfinomabb szerintem a Lidl-ben kapható kávés csokoládé. Fehér csoki – kávés étcsoki keveréke. Nagyon de nagyon finom. többször próbáltam elkészíteni, most ez lett az igazi. A kávén múlik az íze, sokfélét próbáltam, de az instant Jacobs 3:1 -ben van a legjobb íze.
Kedvenc kávés csokim:
Alsó réteg:
150 g étcsokoládé
30 ml tejszín
1 kis csomag instant kávé
Felső réteg:
150 g fehér csokoládé
30 ml tejszín
15*15 cm-es formába sütőpapírt teszek.
Felforralom a tejszínt és feloldom benne a kávét, majd hozzáadom a feldarabolt csokit és simára keverem. A formába öntöm. Hagyom szilárdulni.
A felső réteghez a tejszínt felforralom, majd az aprított fehér csokival simára keverem. A megszilárdult alsó rétegre öntöm. Hagyom szilárdulni, majd mikor már majdnem teljesen kemény villával össze “borzolom a tetejét”. Teljesen szilárd állapotban, felkockázom és már eszem is.
Ha simára hagyom a tetejét, frissen még transzfer fóliát is tehetek rá. Vagy csokiba mártom és utána díszítem fóliával.