Mogyoróvajas krémsajtos brownie

Szerintem ha valaki szereti a csokoládét, akkor könnyen brownie függővé tud válni. Főleg mivel nagyon jól variálható. Én is így jártam. Sokfélét készítettem más és sokféle van tervben, hiszen jön a gyümölcs szezon, nagyon szeretetem a csoki gyümölcs kombinációt. Most egy mogyoróvajas browniet készítettem. Házi krémsajttal kevertem el a mogyoróvajat. Nagyon finom lett. Hamar eltűnt. A jól bevált alap receptemet használtam. Keresgéltem a neten is, recept után. De mikor a második brownies receptben is sütőport találtam akkor, azt gondoltam megoldom én ezt egyedül is. 



 Mogyoróvajas krémsajtos brownie:



20 dkg vaj

20 dkg csokoládé

3 tojás 

15 dkg cukor

1 ek vanília aroma

 18 dkg liszt

5 dkg kakaópor

1 mk só



Mogyoróvajas rész:



3-4 ek mogyoróvaj

10 dkg krémsajt

2 ek porcukor

1 tojás sárgája



A csokoládét, megolvasztom  a vajjal és simára keverem. A tojást kikeverem a cukorral, hozzáadom a vaníliát. Majd hozzácsorgatom a hűlt csokoládés vajat. Végül elkeverem a kakaóporral és a liszttel. Sütőpapíros tepsibe simítom. 20×25 cm-es.

A mogyoróvajat kikeverem a tojással, a krémsajttal és a porcukorral. A csokoládés massza tetejére kanalazom és egy villa segítségével kicsit elkeverem, márványozom. 

170 fokon sütöm kb 25-30 percig.

Tovább a blogra »