Hát igen. az biztos hogy nagyon finom süti, de hogy mennyire brownie, azt nem tudom egész biztosan. Adott a kedvenc brownie alap receptem, amit most tejcsokiból készítettem el, sőt még a plusz kakaót is kihagytam. Így kaptam egy istenien gyümölcsös, inkább karamell színű sütit, kellemesen csokis. Na de igazából a brownie-nak durván csokisnak kell lennie. De nem baj majd úgy is kipróbálom. Minden esetre a málna rebarbara kombináció számomra verhetetlen.
Napi boldogság: Nagy fiam ugyebár, nem eszik gyümölcsöt. Na jó inkább keveset, és akkor is csak alma, dinnye vagy eper jöhet szóba. Ebből kettő, igencsak szezonális. Már ha jót akarok adni a gyereknek. Az este, a szomszéd Feri bácsi hozott nekünk két rekesz cseresznyét. Isteni, ropogós, hatalmas cseresznyék. Nagyon de nagyon finomak. Kérleltem nagy fiút, hogy egyen belőle. Nem, nem, nem. Apóca, később, nagy lelkesen bejön : Ide nézzetek milyen fülbevalója van Apának! címszóval. Gyerkőcök persze őrjöngés: Nekem is !Nekem is! Apa persze ravasz. Csak, az kap fülbevalót, aki meg is eszi. És a mindenit a nyakas nagy fiam megette, sőt egy jó marékkal repetázott is, mondván: Hát ez isteni finom! Kíváncsi leszek holnap eszik e még, de remélem! Hogy egy Anyukát, milyen apró dolgokkal boldoggá lehet tenni!
Málnás rebarbarás tejcsoki brownie:
20 dkg vaj
20 dkg tejcsoki
3 tojás
20 dkg cukor
27 dkg liszt
1 mk só
10 dkg málna
20 dkg rebarbara
A csokit és a vajat összeolvasztom. A tojást, kikeverem a cukorral. Majd folyamatosan keverve, hozzácsorgatom a csokis vajat. Majd hozzáadom a lisztet és a sót. Megmosom a málnát és megtisztítom a rebarbarát, majd nagyobb darabokra vágom. Egy 20×25 cm-es tepsit ki sütőpapirozok. Beleöntöm a masszát majd megszórom a gyümölccsel. 170 fokon kb 35 percig sütöm.
Aki igazán csokis brownie-t szeretne ezzel az ízkombinációval, annak 5 dkg kakaópor, 22 dkg liszt és 20 dkg ét csoki arányát ajánlom.


Köszi! Bizony vissza. Mert a másik formában sehogy sem tudtam visszahozni a Blogkóstoló 7. fordulójának az összefoglalóját.
Mi is jobban szeretjük a tejcsokit 🙂 Apa leleményes 🙂
Megéri 🙂
De jó, visszajött a régi blogruhád? Finom lehet a sütid , mert nagyon guszta ! Az igazság az hogy a rebarbarának az ízét nem ismerem de a többi hozzávalók finomak! Ezek után a fiadnak csak kitaláltok egy ilyen trükköt és megszereti az összes gyümölcsöt:)
Nagyon klassz lett tejcsokival is:) Az én gyerekeim a tejcsokis sütiket szeretik, hiába mondom én, hogy az étcsoki az igazi:) Ügyes trükk volt a cseresznyével:)
Hmm, nagyon guszta, legközelebb én is veszek egy kis rebarbarát…:)
Ne hagyd ki nagyon finom. Ha jól tudom a Lidl-ben időnként lehet kapni.
Nagyon guszta! Milyen jól néz ki, még nyersen is! Muszáj lesz valahonnan szereznem rebarbarát, most már meg kell kóstoljam. 🙂