B&B: Anyuci finomságai

Fekete szedres tejszínes csokikrémes torta

A húsvéti sütemények egy része, a pucoljunk-ki-mindent-a fagyóból projekt szerint készült. Idén valahogy nagyon nem ment a szeder, pedig volt 5 kg a hűtőben. Így lett ez a torta. Nagyon finom lett, a fiúknak és az Uramnak is ízlett és persze nem utolsó sorban a locsolóknak is. Megvolt az egyensúly, mert csokis is volt, ugyanakkor gyümölcsös is. Nemegyszer arra lettem figyelmes, hogy gyümölcs mániás kisebbik fiam, leszalad a konyhába és az ujját nyalogatva tér vissza. Gondoltam nesze neked hab. És nem! A szederpürét nyalogatta a tetejéről lelkesen.


Fekete szedres tejszínes csokikrémes torta:

A piskóta szintén a szokásos ezúttal 4 tojásból. 24cm-es formához

A tejszínes csokikrém:

3 dl tejszín
150 g tejcsokoládé
ízlés szerint cukor, én egy teáskanállal tettem bele

A tejszínt felforralom a cukorral, majd hozzáadom a darabolt csokoládét és simára keverem. Kihűtöm, és a hűtőbe teszem 1-2 órára. Vagy akár egy éjszakára. Felverem a habot, hogy jó kemény legyen. De akár egy kevés zselatin fixel, meg is lehet erősíteni a krémet.

Fekete szedres tejszínes krém:

4 dl tejszín
ízlés szerint porcukor
80 dkg feketeszeder

A fekete szedret lepürésítem és egy sűrű szövésű szűrőn átpaszírozom. Így megszabadulok, a magoktól.
A tejszínt elkezdem felverni, majd hozzáadom a cukrot. Mikor elég keménynek érzem a habot, hozzáadom a püré nagy részét, 4 evőkanélnyit hagyok díszíteni. Ezt a krémet is meg lehet erősíteni, zselatin fixel, nekem nem kellett. 

Összeállítás:

A piskótát ketté vágom, az alsó piskótát, megkentem ribizlis piszke lekvárral. Erre kenem a csokoládé krémet, úgy hogy középre kupola szerűen, halmozom és úgy kenem szét. A másik piskóta alsó részét megint megkenem lekvárral és ezzel a felével simítom a csokoládé krémre. Egy kis dombocskát kapok. Felkenem a szedres krémet, és szép simára kenem az oldalát és a tetejét. Aki nem biztos magába, az használhat kapcsos torta formát is, az adni fogja a széleket.

Díszítés:

50 g tejcsokit megolvasztok, sütőpapírból, tölcsért hajtogatok. Bele kanalazom a csokit, az alját pedig kivágom. Vékonyan díszítem a torta tetejét, én most virágot formáztam. figyelek, hogy ne legyen a csokiban rés. Minden szirmot megtöltök, szeder pürével.


Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Megyek. Igazán örülök, remélem találsz kedvedre valót 🙂

  2. marisz57 says:

    Ez a torta gyönyörűséges! Az íze pedig fantasztikus lehetett!

  3. teller-cake says:

    Pazar! Hozzám is jöhetsz fagyót üríteni, ha ilyen a végeredmény! ;-)) Képzeld, Nálad blogkóstolok!!! :)))

  4. Éva says:

    Nagyon szép és az íze az csodás lehetett! Miért nem szóltál elmentem volna egy kis szederért imádom és olyan ritkán jutok hozzá!:-))

  5. Kati says:

    Csodaszép:) Na ne félj, nálam elfogyott volna a szeder, imádom:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!