Kávélikőr fagyi

Nem nagyon szoktam inni, de nagyon szeretem a kávélikőrt. Krémekbe, tiramisuhoz, bonbonba és most már fagyiban is. Finom likőrös íze van ennek a fagyinak, megéri kipróbálni, akár csokilikőrrel, vagy tojáslikőrrel is el tudnám képzelni. az alapja a szokásos főzött fagyim. Nem bonyolult az elkészítése, persze a gyerekek ezt kihagyták.

Kávélikőr fagyi:

2 tojás sárgája

2 dl tej

2 dl tejszín

2-3- esetleg 4 dl kávélikőr ízlés szerint – kóstolni kell nincs mese 🙂

vanília vagy esetleg vanília aroma

A sárgáját kikeverem a cukorral, majd simára keverem a tejjel. Sűrűre főzöm, majd hozzáadom a vaníliát és a likőrt, simára keverem. Kihűtőm. A lazán felvert tejszínnel elkeverem, majd mehet a dobozba és a fagyasztóba. Óránként átkeverem, két három átkeverés után jó állagú fagyit kapok. Persze ha teljesen lefagy akkor sincs vész kiveszem 20 percre a fagyóból és újra tuti lesz az állaga.

Tovább a blogra »