B&B: Anyuci finomságai

Kígyórétes – meggyes és túrós csokis – a Blogkóstoló 6. fordulójára

Ismét egy klassz fordulója a Blogkóstoló játéknak. Ez immár a hatodik, Barbi a háziasszony. Megtörtént a sorsolás és a Napfény és Fűszer blogról választhattam, Rebarbarától. Nem ismeretlen számomra a blog, de most jól esett egy kicsit belemélyedni. Igen és ekkor estem kétségbe, mert szerettem volna elkészíteni, ezt is, meg ezt is, ne meg még azt. Magyarul nehéz volt választani. Végül a kígyórétest választottam, amire a leginkább felfigyeltem az az isteni mandulás teteje és az hogy a túrós töltelékbe fehérje is került. Nagyon de nagyon finom lett. A tésztája lágy, a töltelék habos, nagyon de nagyon ízlett mindenkinek. Készítettem még meggyest is, de a túrós a favorit. Köszönöm a receptet élmény volt kipróbálni!!!

 Kígyórétes:

Hozzávalók:
50dkg liszt

25 dkg margarin

 2 tojás sárgája
5 dkg cukor
2 dkg élesztő
1-1,5 dl tej
 só

Töltelék:

  50kg túró
ízlés szerint cukor
1 citrom héja

 két tojás felvert fehérje
2 kanál búzadara

Az élesztőt kevés tejben felfuttatom. A lisztet a tálba teszem, hozzáadom a cukrot, pici sót és elmorzsolom a margarinnal. Majd hozzáadom az élesztőt és a tojást. Szépen eldolgozom.
A tölteléket összekeverem úgy hogy a habbá vert fehérjét csak a legvégén adom hozzá óvatosan. a tésztát, mindössze addig hagyom kelni amíg a töltelék elkészül. 

A tésztát, 4 felé veszem. Egyenként 4 db 20×40 cm-es darabra nyújtom őket. 
GONDOLATBAN elosztom 3 felé – én ezt az elsőnél elfelejtettem és lazán 3 felé vágtam, folyt mindenfelé a meggyes töltelék, na de azért elfogyott. – a csíkot, majd a középső csíkra teszem a tölteléket, a széleit, pedig becsíkozom, kb 2 cm csíkokra és szépen felváltva a töltelékre “fonom őket”.  A legalsó képen látszik hogyan csináltam. Ha elkészülök, vele sütőpapíros tepsire teszem a réteseket, felvert tojással lekenem, megszórom mandulával. És 180 fokra előmelegített sütőben sütöm 25 percet.

A töltelék:

A túrót kikeverem mindennel, majd ha kész akkor óvatosan hozzákeverem a felvert fehérjét. 
Én még bónuszként nagyon apróra vágott csokit is szórtam a tetejére.

Meggyes töltelék:

1 üveg meggybefőtt
1 ek liszt 
ízlés szerint cukor

A meggy levét leszűröm, kikeverem a cukorral és a liszttel, majd sűrű krémet főzök belőle. Még forrón hozzákeverem a meggyet. Kihűtöm, majd a rétesbe töltöm.



Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Csak dícsérni tudom!!!! Előlépett a kedvenc keltemmé 🙂

  2. Rebarbara says:

    De örülök,hogy ízlett!:) Köszönöm a szép szavakat:))Nagyon guszta lett,a csoki pedig feldobta:))

  3. Nem nehéz, már a harmadik rúdnál elég jól ment. az elsőt nemigen számolom mert három részre vágtam, nem is tudom miért?

  4. Erika says:

    Guszta nagyon, jó választás volt!:) én is belehúzok, le ne csússzak a határidőről:)

  5. Barbi says:

    Nem merem írni, de megsúgom ez az egyik kedvencem! 🙂 Isteni lehet, köszi hogy játszottál és, hogy már el is készültél! 🙂

  6. hankka says:

    Nagyon guszta, gyönyörű! 🙂 Jó ötlet a túrót csokival párosítani, biztosan nagyon finom volt! 🙂

  7. Éva says:

    Nagyon jól néz ki és finom lehetett! Ezt a csomagolási tehnikát mindíg kiakarom próbálni és elfelejtem pedig nagyon tetszik!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!