Találtam egy klassz trüffel receptet, gondoltam ha időm engedi megcsinálom. Kellet hozzá, graham keksz morzsa, és gyömbéres keksz morzsa is. Na de Viki nem vesz boltban ilyesmit, Viki süt 🙂 Úgyhogy kekszes hete volt a családnak, hogy én hétvégére megcsinálhassam a bonbont. Gondolhatjátok, mennyire bánták. Lassan azt veszem észre a családon, hogy kezdik megszokni, hogy van egy blogom, kreatívkodom, és ez rájuk is átragadt. Már szinte a keksz sem jó egyszerűen. Megették a nagy részét, készítettem a bonbont ami fehér csokis, egyszer csak az Uram odaballag, és látom elkezdi kenegetni a kekszet a csokival. De csak félig, majd megszórta cukorgyönggyel. Oh, azt a mindenit de tud valaki. Aztán mondta ez a prototípus csináljak még párat neki. Így készült az extra változat. A recept David Lebovitz- é és kb 4 tucat jön ki belőle.
Gyömbéres keksz:
170 gr puha vaj
105 gr barna cukor
100 gr kristálycukor
60 ml melasz – ennek híján és mézet tettem bele
1 tojás
1/2 tk vanília
260 gr liszt
1/2 ts szódabikarbóna
1/4 tk só
1 1/2 ts fahéj
2 tk gyömbér
1/2 tk szegfűszeg
forgatáshoz : 200 gr kristálycukor
A vajat kikeverem a cukorral. Majd hozzáadom, a tojást, a melaszt és a vaníliát. Jól elkeverem majd hozzáadom a lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket. Kikeverem,majd hagyom fél órát pihenni hűvös helyen. 180 fokra előmelegítem a sütőt, a tepsire sütőpapírt teszek, egy kis edénybe pedig a 200 gr kristálycukrot. A masszából golyókat formálok, megforgatom a cukorban, majd a tepsire teszem. Nem túl közel egymáshoz. Fogok egy vizespoharat és a golyókra nyomom őket így szép egyforma korongokat kapok. 12-15 percet sütöm őket. Majd rácson kihűtöm.
Illetve hűteném. A picurkám, fogta magát, meghallotta hogy nyitom a sütőt, mint a szél rohant. Mászott fel az ülőre, és hangosan mondta aggyá, aggyá. Azt hittem megzabálom. Megfújtam neki a kekszét és már falta is. Nagy boldogan mosolygott, ide oda rázta a kis fenekét és bevonult a nappaliba 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: