B&B: Anyuci finomságai

Zsuzsi szelet

Kislányom, ilyen receptet nem a netről szedünk – Mondta Anyukám amikor életembe először nekifogtam Zsuzsi szeletet sütni. Na de akkor honnan? Nézd meg a füzetet ott van valamelyik papírfecnin. Hát jól van no. De biztos a neten is találnék jót. Ekkor már csúnyán nézett úgyhogy nekifogtam, megkerestem, megsütöttem, vért izzadtam, mire kinyújtottam azokat a nyavalyás lapokat, nem megy ez nekem. CSak ne szeretném annyira 🙂 De azért finom lett, hamar el is fogyott mint kiderült nemcsak én szeretem annyira 🙂 
Zsuzsi szelet:
3 ek méz
3 tojás
20 dkg cukor
3 púpos ek kakaópor
8 dkg margarin
40 dkg liszt
2 kk szódabikarbóna
A mézet a margarinnal megolvasztjuk gőz felett. Ezt a nedves keveréket a liszthez adjuk. Ebbe belerakom a szódabikarbónát a tojást a cukrot és a kakaót. Jól összegyúrom és pihenni hagyom a tésztát úgy egy órát. 4 Gombócot csinálok belőle, kinyújtom őket, majd meglisztezem a tepsi hátulját és kisütöm rajta. Ez közepes lángon 7-8 perc. Ha a lapok megvannak és kihűltek megkenem a krémmel.
Krém:
3db vanília puding (állítólag akkor a legfinomabb ha a puding banános)
1 l  tej
17 dkg vaj
1 ek liszt 
6-9 ek cukor
A pudingokat és a lisztet kikeverjük és  megfőzzük a tejjel, a vajat kikeverjük a cukorral. Majd ha kihűlt a puding összeöntjük őket és habosra keverjük
Tetejére: 
1 tábla tortabevonó olvasztva elkeverve 3 ek olajjal. Miután kicsit megszilárdult, szépen rákenjük a kihűlt sütemény tetejére.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Örülök, ez az egyik kedvencem. Kiváncsi lennék a te banános krémesedre 🙂

  2. Vicuska says:

    Van egy recept Anyukámtól, ahol lapok közé megy banános pudingból a krém- mennyei finom!!!! Régen sütöttem, meg fogom keresni. Nagyon jól mutat Zsuzsi szeleted, én is viszem a Tiéteket! 🙂

  3. Vikvi says:

    Örülök 🙂 Jó kis süti, az egyik kedvencem, csak ne kellene annyi lapot nyújtani, de mindenképp megéri 🙂

  4. Gizi says:

    Nagyon guszta ez a sütemény!!! Én még nem sütöttem, de imádnám. Én hiszek az anyukádnak, hogy ennél jobb recept nincs a neten, így nem is keresgélek, viszem a TI családi recepteteket.:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!